Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var horribelt"

Annons

Så med tanke på nämnda motgångar var det kanske inte så konstigt att Lubo också förlorade matchen med uddamålet (28-29).

- Det hade varit bättre om vi förlorat med tio bollar, sa en besviken Andreas Bergdahl, som var bäst i Lubo och tiomålsskytt.

- Om vi inte kan gå upp direkt får vi försöka göra det i kvalspel istället, sa Andreas.

De unga Lindesbergsdomarna Joakim Resare och Mathias Johansen hamnade ordentligt i hetluften i Maserhallen efter ett antal tveksamma domslut.

Bland annat blåstes hemma- lagets Jens Nilsson av för en påstådd offensiv foul, när han i slutsekunderna bröt sig igenom för att kvittera.

- Det var helt horribelt, han hade ju ingen fart alls, dundrade tränaren Mats Carlson.

Carlson var oerhört upprörd efteråt och hade mycket att säga de båda domarna.

- De skulle ha markerat direkt i matchen när Henrik Hillerdal togs hårt i ett par anfall innan han blev skadad, sa Lubo-tränaren, som ansåg att Team Norcos Patrik Ejderfjäll borde ha fått rött kort för armbågen i ansiktet på Henrik Hillerdal.

Mats Carlson var för övrigt övertygad om att hans lag vunnit matchen om Kenny Ekman varit med och Hillerdal inte skadats så tidigt.

- Henrik var ju strålande i början och vi hade ju faktiskt en ledning med fyra mål när han blev skadad.

Team Norcos fysik och bred-are spelarmaterial förmådde inte Lubo matcha i längden.

- Ändå var vi så nära...

Lubo höll till början på andra halvlek. Norco tog för första gången ledningen i matchen när vasse linjespelaren och niomålsskytten Stefan Hambalek sköt 21-20 efter 39 minuter.

I fortsättningen fick Lubo- spelarna jaga och fick chansen till åtmistone en poäng. Men då hittade en av domarna en offensiv foul på Jens Nilsson. Tablå!

Fortfarande har Lubo chansen att ta en direktplats till division 1, men då ska Team Norco förlora båda sina återstående matcher och Lubo vinna sina.

- Men Norco är för bra för att tappa båda matcherna, siade Mats.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons