Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det väntade beslutet...

Annons

- Jag ringde runt till samtlig spelare och jag konstaterade att det bara gick att få ihop maximalt åtta tjejer. Därför bestämde vi att låta damlaget vila den här säsongen, upplyser klubbens kassör och kanslist, Bengt Jansson.

NLT-sporten uppmärksammade IBF Ludvikas problem i gårdagens tidning och allt talade då för att Västerbergslagen enda damlag skulle försvinna. I alla fall tillfälligt.

- Som jag ser det i dag finns det goda förutsättningar för att starta om damlaget nästa säsong. Vi har en stor grupp med yngre tjejer i klubben, påpekar Jansson.

IBF Ludvika skulle ha spelat i division 2 den här säsongen. Vad som händer om det blir en omstart nästa säsong vet inte Jansson.

- Jag har inte kollat det än. Men måste vi börja om i divsion 3, så är nog inte det så dumt med tanke på att det är ett orutinerat lag som då kommer till spel.

Tråkigt att Ludvikalaget försvinner från innebandy, men det är på inget sätt unikt. De senaste åren har det försvunnit ett par damlag på förbundsnivå (elitserien, division 1 och 2) inför varje säsong.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons