Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det pekar uppåt för BHK

Annons

17-23 (11-12) slutade matchen, det var siffror som knappast speglar vad som hände på banan under de 60 minuterna.

- Tycker inte jag heller, säger Mats Martinsson, BHK-tränaren.

- Det var tillfälligheter som gjorde att Eskil kunde gå ifrån i början av andra halvlek. Små, små detaljer parat med en del domslut som jag inte alls håller med om.

Så sant så.

Någon tumme med herrar Lundqvist/Westlöf från Enköping hade inte hemmatjejerna.

Fem straffkast, eller sjumeterskast som det numera heter, fick man emot sig. Noll, säger noll, i egen favör.

Dessutom tre utvisningar mot en enda (kompensation?) för gästerna.

Lägg därtill många avblåsningar som var pinsamt inkonsekventa. Det allra flesta vågar vi påstå, till nackdel för hemmalaget.

Bortsett från det så handlade det annars om en tempostark match, där BHK förvånansvärt lätt hängde med landets kanske mest lovande lag på damsidan.

Försvarsmässigt var det rena betongmuren större delen av första halvlek, som nog var Borlängelagets bästa den här säsongen.

Tappade bollar, så kallade turn-overs, var det också ont om då.

- Och flera av våra spelvarianter satt. Det var riktigt roligt att se tjejerna våga spela ut, konstaterar tränare Martinsson.

Som dock under en period under andra akten fick se det som varit akilleshälen den här säsongen: Fel beslut i rätta lägen.

- Kanske är det självförtroendet som sviktar, jag vill i alla fall tro det.

- Men i takt med att spelet börjar fungera och vi känner att vi är med i matcherna så tror jag den detaljen ska lösa sig snart, menar Martinsson.

Första halvlek var alltså den bästa sett med hemmaögon.

BHK hamnade faktiskt inte i underläge (11-12) förrän sex sekunder före halvtidsvilan, innan dess hade man fört tillställningen både spel- och målmässigt.

Men några snabba mål för gästerna direkt i andra halvlek vände matchen definitivt.

När sen hemmalaget började slarva med både pass och avslut, inte ett enda mål gjort på 13 minuter, så kunde Eskil dra ifrån definitivt.

- Tyvärr så lyckas vi inte ännu hålla i under en hel match tycks det. Men det kommer, jag känner att vi utvecklas hela tiden och är inte alls orolig, kommenterar Mats Martinsson.

Ingen nämnd och ingen glömd i BHK, som i dag spelar en handboll vida överlägsen den man visade i höstas.

Hos Eskil, som mönstrar ett väldigt ungt och lovande lag med sikte på JSM-guld bland annat, var nog målvakten Camilla Skoogh den som fick matchen att definitivt vända under andra halvlek.

Notabelt: "Landets bästa 86:a", Camilla Hellström, uppvaktades rejält av hemmatjejerna och dominerade inte alls som man trott.

BHK-ESKIL 17-23 (11-12)

Målgörare, BHK: Anna Wallinder 5, Tina Bakken 4, Anna Björkman 3, Caroline Andersson, Angelica Bengtsson, Malin Svanström, Emma Svensson och Josefine Lindenryd 1 var. ESKIL: Pernilla Stockenberg 5, Caroline Hellström 4, Maria Stockenberg 4, Elin Johansson 3, Sara Olsson 3, Veronika Söderström 2, Camilla Mannqvist och Martina Delby 1 var.

Utvisningar: B: 3x2 min., E: 1x2 min.

Domare: Magnus Lundqvist och Rickard Westlöf, Enköping.

Publik: 100.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons