Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det pekar uppåt

Annons

En sammanräkning av resultaten under de åtta senaste matcherna visar att Mora och Leksand tagit flest poäng av de sex sämst placerade lagen i elitserien.

På de åtta senaste matcherna har Mora tagit 13 poäng, vilket till exempel är nio poäng fler än vad Brynäs tagit under samma period.

- Vi har lärt oss hur vi ska spela och numera gör vi oftast rätt saker på isen, tidigare på säsongen var vi inte tillräckligt ödmjuka i det vi gjorde, säger Patrik Ross.

Moras formtopp har fört laget upp på rätt sida om slutspelsstrecket och i morgon väntar en viktig hemmamatch mot Timrå, ett lag som Mora tampas med kring slutspelsstrecket och som det blivit två segrar mot tidigare under säsongen.

- Men det är ny match i morgon och vi måste ha rätt inställning i den matchen om det ska bli seger. Vi hoppas förstås kunna hålla oss på rätt sida slutspelsstrecket vid juluppehållet. Det skulle ge lite trygghet att klara det, säger Ross.

Leksand, som inledde elitserien katastrofalt dåligt med en poäng på de elva första matcherna, har sakta men säkert närmat sig de övriga bottenlagen.

Laget ligger fortfarande sist, men avståndet till elvan Södertälje har krympt till tre poäng och tian Brynäs är "bara" sju poäng före.

På de åtta senaste omgångarna har Leksand tagit elva poäng, vilket till exempel är åtta poäng mer än Södertälje (med bara sju matcher spelade).

- Eftersom vi är många nya spelare har det tagit lite tid att spela ihop laget och få allt att fungera. Vi har spelat bra defensivt en längre tid och dessutom haft ett otroligt bra målvaktsspel de 15 sista omgångarna, säger Leksands assisterande tränare Christer Olsson.

Trots den stigande formkurvan är Leksandsspelarna fortfarande medvetna om att mycket hårt arbete återstår innan nytt elitseriekontrakt är säkrat.

- Vi får inte tro att det går av sig självt, utan det gäller att jobba hårt på alla träningar och matcher, säger Olsson.

Hur högt upp i tabellen siktar ni?

- I den situation vi är i och när vi legat sist hela säsongen är det bara att klättra över kvalstrecket som vi siktar på och fortfarande gäller klyschan att vi tar en match i taget, säger Olsson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons