Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det omöjliga uppdraget

Annons

Falu BS är ett av åtta lag i det nationella seriesystemet som fortfarande har en nolla i poängkolumnen.

Frågan är snarare om och inte när den ska spräckas.

Mot bottenkollegan Farsta gjorde den det inte.

- Vi är tillräckligt bra för att vinna de här matcherna. Men tjejerna får prestationsångest i avgörande lägen och går inte in och tar tillräckligt med stryk. Tyvärr får vi en svacka i slutet av första, då Farsta får göra två alldeles för enkla mål när vi blir stillastående, säger Stefan Ek.

På slutet, vid ställningen 3-3, valde Ek att satsa allt framåt för ett segermål, vilket i stället gav två insläppta mål.

- Det är segrar som gäller för oss, säger han.

Hade det inte varit skönt att ta en poäng?

- Visst hade tjejerna kanske varit nöjda med det. Men jag tycker att vi hade så mycket av matchen att vi måste spela för seger.

Ser du någon chans att ni kan klara er kvar?

- Det känns tufft när man ser tabellen och ska mycket till, men med trepoängssystemet kan det svänga snabbt. Jag anser att vi tappat sex poäng som vi skulle haft i de två senaste matcherna.

- Samtidigt är det viktigaste är att tjejerna utvecklas av det här året. Och stämningen är fortfarande bra på träningarna. Vi har bestämt att vi ska ta en match i taget.

Närmast väntar Gideonsberg, utan poängförlust, och derbyt mot Ornäs...

- Vi försöker se utmaningen i de matcherna. Tjejerna har gett sig den på att vi ska vara med och kriga om poängen.


FARSTA-FALU BS

5-3 (2-1)

Målen: 0-1 (15) Anna Renström, 1-1 (44) Ivana Babic, 2-1 (45) Maria Jälmestål, 2-2 (50) Anna Renström, 3-2 (52) Theresia Jälmestål, 3-3 (55) Linda Csagola, 4-3 (85) Hanna Eliasson, 5-3 (88) Hanna Eliasson.

Hörnor: 7-3.

Varningar: -.

Domare: Dragan Banjac, Haninge.

Publik: 247.

Laget

Falu BS på Enskede IP: Karin Winter - Susanna Sjögren, Frida Thomson, Kristin Ek, Jessica Rönningen (68) - Anna Renström, Anna Nykvist, Tina Heurlin, Joanna Snell (74) - Linda Csagola, Mia Eriksson.

Avbytare: Ida Ohlsson (68), Emma Asplund (74).

Mer läsning

Annons