Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det klättrande laget

Annons

Förra säsongen var Smedjebacken ett ungt och piggt lag som genom snabbt spel och vassa anfall endast förlorade en match i division 5 och tog ett steg upp i seriesystemet.

- Många matcher hade vi ett lag där den äldsta spelaren var 19 år gammal, det är starkt att vinna serien med ett så pass orutinerat lag, säger Edberg.

Inför den här säsongen höll sig Smedjebacken väl framme på den lokala transfermarknaden och plockade hem en kvartett som betytt mycket för laget.

Kristoffer Englund, som förra säsongen spelade i Brage, kände sig trött på fotbollen, men beslöt sig sent för att återvända till moderföreningen Smedjebacken.

Även försvararen Erik Persson behövde en nytändning efter många säsonger i Ludvika FK.

- Han hörde av sig själv och sa att han var sugen på att spela med oss, berättar Magnus Edberg.

Mer aktiva var de vid värvandet av Östansboduon Micke Andersson och Erik Hägerman. Andersson var den rutinerade målvakt laget behövde och i Hägerman fick Smedjebacken en vass forward.

- Nyförvärven har varit viktiga för oss, men våra unga spelare har tagit stora kliv framåt även de. Vår centrallinje bestående av backarna Jocke Hellström och Erik Persson, slitvargen Emil Kristoffersson på mittfältet och Erik Hägerman på topp har varit vår viktiga stomme, förklarar Edberg.

Den lyckade blandningen av ungt och rutinerat har hittills givit åtta vinster på åtta matcher. Laget har länge arbetat med en genomtänkt spelidé som bygger på starkt försvarsspel och snabba anfall. Ändå tycker Magnus Edberg att laget ännu inte riktigt fått ut sin fulla potential.

- Vi vill äga mycket boll och föra spelet. Nu har vi ofta tagit ledningen i matcherna för att sedan falla hemåt och förlita oss på kontringar. När planerna blir bättre tror jag att vi kommer att kunna styra spelet mer, analyserar han.

Om segrarna fortsätter ramla in är det inte otänkbart att ett tronskifte kommer att ske inom Västerbergslagsfotbollen. Ludvika FK ligger för närvarande i botten av division 3 där de kämpar för nytt kontrakt. Magnus Edberg, med ett förflutet i den klubben, hoppas dock att LFK håller sig kvar.

- Det skulle kännas riktigt bra, att spela division 3-derbyn mot Ludvika FK.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons