Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här var toppen

Annons

Men Gustafstjejerna lyckades vinna med 3-2.

Efter två insläppta mål i premiärens första halvlek mot QBIK höll Gustafsmålvakten Anki Lindgren nollan i drygt sex halvlekar, innan Västerås spräckte den sviten 15 minuter in i den andra halvleken.

-Ja, det stämmer nog. I premiären släppte jag in två mål i slutet av den första halvleken, minns Anki, som inte brydde sig så mycket om den spräckta sviten.

Det viktigaste var ju att det blev tre nya poäng.

Anki var, liksom tränaren Per Lindstedt, lättad efter matchen.

-Det är synd att det ska bli så stressigt i slutet. Jag vill ju helst att tjejerna tar det lugnt och håller i bollen, sade Lindstedt.

Efter en något trög inledning med spel mest på mittfältet lossnade det för Gustafs när Helena Sjögren, snyggt framspelad av Fia Nyberg, rann igenom och satte 1-0.

Västerås hade sedan en stolpträff strax före Gustafs andra mål efter 36 minuter.

Fler mål blev det inte under den första halvleken, trots att Gustafs hittade fram med flera fina bollar bakom Västerås storväxta backlinje.

Elin Jans var en av de spelare som jobbade hårdast i hemmalaget. Sju minuter in i den andra halvleken fick hon utdelning för sitt slit när hon rullade in 3-0.

- Kul att det var just Elin som fick göra mål. Hon har haft det lite tungt och behövde det, sade Lindstedt.

Efter en kvarts spel drabbades Gustafs av två smällar. I samband med 3-1-målet skadades nämligen backen Madde Jonsson.

-Det såg inte alls bra ut med hennes fot och tyvärr kom vi av oss efter den smällen.

Västerås gjorde även 3-2 efter en hörna, men nådde aldrig en kvittering, trots ett stundtals ganska nervöst hemmaförsvar under den sista kvarten.

Innermittfältarna Frida Wallnor och Fia Nyberg var bäst i Gustafs. Plus också till Elin Jans och Kicki Forsberg i kedjan samt till Anki Lindgren i målet.

GUSTAFS-VÄSTERÅS BK30 3-2 (2-0)

Målen: 1-0 (15) Helena Sjögren, 2-0 (36) Sara Damberg, 3-0 (52) Elin Jans, 3-1 (60) Rebecka Nilsson, 3-2 (79) Lina Holmgren.

Domare: Ermin Coralic, Ludvika.

Publik: cirka 85.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons