Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här kommer att höja intresset"

Annons

Det här kommer att höja intressset för tvåan ytterligare.

I fyra klubbar beklagas dock samstämmigt att Brage tvingats bli en i kvintetten.

- Alla i dalafotbollen hade tjänat på och mått bra av att ha ett lag, Brage, i Superettan.

Så här svarade klubbarna på vår snabb-enkät om förslaget till serieindelning.

IK BRAGE

Bo Persson, klubb-direktör

- Det här skapar naturligtvis ett extra stort intresse runt fotbollen. Många derbyn bör ju betyda både publikt och medialt intresse. Då får vi acceptera att många derbyn rent sportsligt är svårt. Det brukar ju betyda att lagen tar många poäng från varandra.

- Men just nu känns det som en ny och ovan situation för oss.

FALU BS

Björn Lindén, tränare

- Jättekul, men en överraskning. Jag hade faktiskt inte räknat med det här. Intresset lär väl bli extra stort, hoppas jag när alla finns i samma serie.

- Sedan får vi inte glömma att det här blir en mycket tuff serie. Med fem lag från Dalarna finns förstås risken att något kan åka ur. Men den risken får vi ta.

FORSSA BK

Åke Andersson, tränare

- Spontant känns det här kanonkul. Det kan bli riktigt intressant med ett stort medialt intresse. Med lagen i olika grupper blir det ju inte lika stor uppmärksamhet.

Dessutom känns den här gruppen roligare än att spela i Stockholmsserien där lagen visserligen är mycket bra men intresset iskallt.

- Nu får vi lag som Degerfors och Eskilstuna i stället, det är mycket bättre.

LUDVIKA FK

Peter Björk, fotbolls-ordförande

- Först måste jag för Dalafotbollens del beklaga att Brage finns i tvåan. Det hade varit bäst för alla i distriktet om Brage hänt kvar.

- Spontant är jag lite överraskad då jag fattade det som vi skulle hamna i östra gruppen. Men som det ser ut att bli nu är det bara positivt med ett förhoppningsvis stort intresse. Vi i LFK har i alla fall inga invändningar.

SLÄTTA SK

Lennart Enström, sportchef

- Det här köper vi. För oss är det kul att möta en hel del nya lag i västra serien, exempelvis Degerfors. Att dessutom reskostnaderna kommer att minska ganska mycket noteras också med tacksamhet.

- Intresset blir naturligtvis större i medierna på det här sättet.

- Nu hoppas jag bara att vi kan komma överens om bra speldagar så att det inte blir några dumma krockar. Men det tror jag säkert att vi kan lösa när vi sätter oss ner tillsammans.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons