Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir inget tränarbyte i LFK

Annons

- Vi vill definitivt inte bli av med honom, nu på torsdag ska vår seniorkommitté ha ett möte med "Bullen" om eventuella åtgärder, fortsätter Peter Björk.

Vad det i förstone handlar om är det akuta läget vad gäller skador. När först Kent Sjöberg och sedan Mohammed al Kantari åkte på svåra skador och därtill sedan tidigare Jonathan Gustavsson och David Persson finns på skadelistan, då är det inte läge för muntra miner i LFK.

- Vi får nog ändå trampa igenom de här matcherna under vårsäsongen, sedan får vi se om vi måste göra några drastiska åtgärder, säger Peter Björk.

Vad han syftar på är förstås spelarförstärkningar.

- Skulle det exempelvis bli så at inte Kent Sjöberg kan spela mer den här säsongen kommer vi att försöka köra på spåret att få Mattias Ericson att göra comeback. Som det är nu har Mattias för mycket att göra på sitt jobb, men till hösten kanske han kan vara med.

Även andra spelare kan bli aktuella att förstärka LFK om skadebekymren fortsätter.

- Vi har erbjudanden om spelare som vill till LFK, men vi vill först se hur det blir med våra skadade spelare.

Förhoppningar finns också om att 16-årige jättetalangen Mikael Karlsson ska kunna spela med Ludvika säsongen ut. Han har tidigare flaggat för ett klubbyte till Åtvidabergs FF eftersom han har sökt in vid fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg.

- Micke har ju en oerhörd utvecklinsgpotential, förstår spelet så bra. Vi får ta ett riktigt resonemang med honom om att spela vidare med oss i höst.

Klart är i alla fall att situationen är besvärlig för LFK, för några säsonger sedan ett division 1-lag, nu i botten av trean.

Kanske blir det nästa år spel i division 4, eventuellt då en division lägre än lokalkonkurrenten Östansbo - som har potential för att gå upp i trean.

- Det vore ett scenario som inte är bra för någon. Östansbo skulle nog tyvärr bli en dagslända i trean.

- Ännu värre är det egentligen om vi hamnar i samma serie, då blir det så att båda lagen jagar samma spelare och det leder inte till någon bra fotboll, säger Peter Björk.

Han anser att Ludvika FK är det självklara förstalaget i bygden och hoppas i framtiden få ut mer av det samarbetsavtal som finns mellan LFK och andra klubbar, innebärande fria övergångar.

- Jag tror fortfarande att LFK har största förutsättningen och organisationen av lagen i Västerbergslagen för att spela i en högre division. Det vore nog bäst för alla om det blev naturligt att bra fotbollspelare väljer att gå till oss.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons