Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir Big Jump

Annons

I tisdags eftermiddag gav Falu kommuns samhällsutskott ett klartecken till Falu Fritid om att börja spruta den snö som kommunen ska bidra med till tävlingen Battle 2002.

Då det var tveksamt om Girlie Production skulle kunna få ihop de erforderliga sponsorpengarna till tävlingen beslöt samhällsutskottet dock att inte ta det slutgiltiga beslutet förrän den 12 mars, då man skulle vara säker på att arrangören klarade den övriga finansieringen.

- Men alla har sagt ja, och vad jag förstår så är det bara den formella gången som gör att beslutet inte kan tas förrän den 12 mars, säger Marika Borg hos arrangören Girlie Production.

Borg håller som bäst på med att förhandla med sponsorer för att täcka den egna finansieringen.

- Det ser bra ut när det gäller att få ihop de sista sponsorpengarna. Jag väntar svar på fredag från de sista företagen, säger hon.

I går blev det klart att Playstation kommer att ha en buss på plats, där det finns möjlighet för besökarna att provspela de senaste spelen.

- De tyckte att det passade deras målgrupp mycket bra, berättar Marika Borg.

Det franska filmbolag som planerat att spela in en hel film om snowboard, med Battle 2002 som huvudtävling, har avstått från att komma.

- Men det ser vi faktiskt som positivt. Nu kommer tävlingen att avgöras dagtid i stället för kvällstid och det passar oss, då vi hoppas på en familjetävling.

Totalt har Girlie Production dragit in 800 000 kronor och man hoppas få in ytterligare en miljon i sponsorpengar.

Marika Borg har inte ens funderat över vilka förändringar som måste göras om hon inte kan dra in hela sponsorsumman.

- Vi kommer att genomföra tävlingen som planerat, säger Marika Borg.

Hon räknar också med de

600 000 kronorna från Falu kommun som ska täcka snöframställningen.

Och att man redan börjat spruta snö kan väl knappast tolkas på något annat sätt än att det blir ett positivt besked för Girlie Productions och alla snowboardvänner den 12 mars.

Eller?

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons