Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir bara en liten sexa

Annons

Anledningen är att den södra sexan tappat ett lag då Horndal befordrats till den norra femman. Där ersätter Horndal Sågmyra som drabbades av spelbrist och tvingades dra sig ur seriespelet.

Det gör att den södra sexan nu bara består av sju lag, vilket endast ger tolv tävlingsmatcher för lagen på en hel säsong.

- U-serien har fler matcher. Och det känns inte riktigt, säger Fredrik Anger.

- Helt bedrövligt egentligen, tillägger han.

Någon hjälp från Dalarnas fotbollförbund kan heller inte klubbarna i serien räkna med:

- Vi har ringt och försökt få till trippelmöten. Men förbundet säger nej. Det är för sent att göra några ändringar i spelprogrammet och så tillåter inte reglementet en sådan spelordning.

- Förbundet erkänner i alla fall att sexan kommit i kläm. Men man kan ju undra om reglementet är till för klubbarna i sådana här fall.

Fredrik Anger tycker det blir svårt att motivera spelarna till träning två gånger i veckan med bara tolv matcher som morot.

- Dessutom kommer varje match att bli viktig. Lagen har inte råd att inte ställa upp med bästa laget varje gång. Men för oss kan det bli svårt. Vi har spelare som jobbar skift.

Hur det kommer att gå återstår att se. Premiär i den södra sexan blir det i alla fall den sjunde maj och serien består nu av Avestalagen Fors och Näs tillsammans med Långshyttan, IF Garparna, Husby, Gustafs och Stora Skedvi.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons