Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är tragiskt att jag missar OS"

Annons

- Det känns inte kul. Man har ju tränat ganska hårt i två och en halv månad för att komma tillbaka, så får man det här beskedet att vila ytterligare ett par månader, sade Forsberg till TV4 Nyheterna.

Peter Forsbergmötte pressen i Colorado Avalanches omklädningsrum två dygn efter chockbeskedet och operationen av hans ena fot, som innebär att han får vänta i flera månader på sin comeback i NHl och att han missar spel med Tre Kronor i OS.

- Det är tragiskt att jag missar OS, sade Forsberg till Expressens nätsida.

- Men samtidigt var det här någonting jag måste göra.

Peter Forsberg meddelade vid Colorados besök i Stockholm i höstas att han skulle ta en paus från ishockeyn. Den tycktes vara över då han för några dagar sedan reste till Denver för att återansluta till sitt klubblag. När det uppdagades att hans ena fot var skadad tog han själv beslut om operation direkt.

- Både läkarna här och läkarna i Sverige sa att jag kommer att få framtida problem om jag fortsätter att spela, senan kan totalt gå av. Så det var absolut bäst att göra det på en gång, sade Forsberg till Expressen.

Forsberg sade till TV Nyheterna att han inte visste när den nya skadan uppkom, men att det absolut inte hade att göra med den träning med elitbrottaren Martin Lidberg som han haft.

- Foten känns ganska bra, den gör inte ont alls, sade han.

- Men jag kan inte gräva ner mig för det här. Det är inte så mycket att göra åt, jag kan bara försöka jobba på och hoppas att rehabiliteringen går fort och smidigt, sade han till TV4 Nyheterna.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons