Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är tragiskt"

Annons

Under tisdagen befann sig fotbolls-Sverige i ett chocktillstånd. Supporterupplopp av den dignitet som inträffat i de större ligorna i övriga Europa fanns plötsligt mitt i den svenska fotbollsverkligheten.

Tisdagen ägnades åt krismöten och presskonferenser både inom AIK och det Svenska Fotbollförbundet.

En av frågorna som diskuterades var om det var rätt att återuppta och spela färdigt matchen efter att den stoppats i drygt 40 minuter.

Många tycker att de som försökte storma planen uppnått sitt syfte när matchen återupptogs. Din kommentar?

- Det kan man tolka på olika sätt, men jag tycker att om matchen brutits så hade de som startat stormningen fått rätt. Nu spelades matchen färdigt och polisen och de säkerhetsansvariga gjorde ett perfekt jobb som förhindrade att bråkmakarna tog sig in på planen och att det totala kaoset utbröt, säger Patrick.

Hur upplevde du situationen när supportrarna försökte storma planen?

- Jag hann inte uppfatta exakt vad som hände. Jag gick fram till staketet för att se vad som hände och för att prata med polisen, men då hade det värsta lagt sig.

Var du rädd?

- Nej, jag var inte rädd och jag kan återigen upprepa vad som sagts att det inte finns någon hotbild mot någon ledare eller spelare i AIK.

Vad kan ni i AIK göra för att förhindra att det här sker igen i framtiden?

- Det som gjorts under tisdagen är väsentligt, nämligen att en grupp från ledningen i AIK och även förbundsfolk suttit i möten och diskuterat lösningar på problemen, även om det är svårt att hitta en lösning.

- AIK har haft de här problemen tidigare och det finns sedan länge människor som jobbar kontinuerligt med de här frågorna. Men det är alltid svårt att stoppa enskilda attacker.

Kan du förstå om "vanligt folk", efter det som inträffat, väljer att inte gå på AIK:s matcher?

- Jag kan förstå om det finns en viss tvekan från föräldrar att ta med sina barn på AIK:s matcher.

Det som inträffat kommer säkert att skada AIK i det framtida arbetet, så väl sportsligt som ekonomiskt. Vad säger du om det?

- Det kan jag förstå och lagets huvudsponsor Åbro har redan beslutat att ta bort dräktreklamen från tröjorna i nästa match.

Nästa match mot Örgryte spelas hemma på Råsunda på söndag mot bottenkollegan. En match som kan komma att spelas inför tomma läktare. Kommentar?

- Jag överlåter till Svenska Fotbollförbundet att besluta i frågan och accepterar deras beslut.

Matchen mot Örgryte är oerhört viktig, hur känner ni inför den matchen?

- Vi spelar helt klart för seger och vi spelare och ledare måste fokusera på det sportsliga i det här läget.

Lycka till!

- Tack.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons