Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är mycket nu

Annons

180 starter på tre dagar är vad det handlar om.

80 hästar kommer, 55 av dem uppstallas i inhyrda, mobila boxar, resterande inne i stallet, varifrån ridskolehästarna fått gå ut på bete.

- Det är sjätte eller sjunde året vi har ett nationellt dressyrmeeting, men vi har varvat mellan ponny och ridhäst. Det här är den största tävlingen hittills. Jag är jätteglad för det startfält vi har, det är maximalt vad vi kan ta emot. Vi har fler starter än ett meeting Göteborg samma helg. Det kommer till och med skåningar, vilket är jättebra för spridandet av dressyren i landet, säger Marianne Westberg.

Hur lyckas Vansbro locka så många?

- Det är många som jag känner genom träning och tävling eftersom jag varit med i Svenska Ridsportförbundets elitsatsning. Man blir ett kompisgäng. Sedan har folk tyckt att vi haft bra banor, sekretariat och uppstallning. Vi har även en bra tävlingsplats med gott om utrymme, bra domare och servering så folk trivs.

Att arrangera tävlingar har blivit en affärsverksamhet för Vansbro.

- Det är så viktigt att ha bra tävlingar. Det utvecklar ridskolan och tävlingarna ger ett plus i klubbkassan. Nu har vi även fått bra med sponsorer, det är positivt, säger Westberg.

Hur klarar ni att dra runt alla tävlingar?

- Vi har en bra tävlingssektion, som har jobbat i många år tillsammans, med budget så vi får ihop det och det ger pengar tillbaka. Sedan tycker vi det är roligt. Det gäller att ha en plan och vårt intresse ligger i att få en bättre anläggning, det ger en sporre till att jobba.

Totalt engagerar helgens dressyrmeeting över 50 funktionärer.

Det är inte bara de många ekipagen som har en utmaning framför sig när Vansbro Ryttarsällskaps största tävling hittills börjar i eftermiddag.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons