Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är kul att lära ut till ungdomar"

/
  • Michaela Sperring, Jonas Carlsson och Beatrice Broman är tre unga ledare och blivande ledare inom Malungs IF:s fotboll. Trion deltog i Dalarnas Fotbollsförbunds och Sisu Idrottsutbildarnas ledarcamp på Lugnet i Falun.

Många ungdomar är redan idrottsledare, eller vill bli. Tidningen besökte en ledarcamp för unga ledare som vill vidareutbildas och utvecklas.
– Vi har fått en förfrågan om att ha hand om F13-laget nästa säsong, säger Michaela Sperring, 17, och Beatrice Broman, 16, båda från Malungs IF.

Annons

Dalarnas Fotbollsförbund och SISU Idrottsutbildarna har tillsammans arrangerat en ledarcamp för unga fotbollsledare från Dalarna.

– Detta är första gången som vi testar det här upplägget. Målgruppen för ledarcampen är ungdomar mellan 15 och 20 år, säger Elin Ivarsson, Utvecklingskonsulent på Dalarnas Idrottsförbund samt SISU Idrottsutbildarna.

Merparten av deltagarna var i somras ledare för Landslagets Fotbollsskola.

– Men vi har absolut inte stängt dörren för de som är intresserade men som inte var ledare i somras, tillägger Elin Ivarsson.

Deltagarna var förväntansfulla inför campen.

– Jag vill fortsätta att utvecklas som ledare. Det är kul att komma hit och träffa andra unga ledare och lyssna på vad alla andra har att säga, tycker Jonas Carlsson, 22 år, som den gångna säsongen hade hand om Malungs IF:s damlag.

– Jag hoppas att det här kommer att bli båda bra och lärorikt, tillägger han.

Både Jonas och klubbkamraterna Michaela Sperring och Beatrice Broman har erfarenheter av att vara ledare eller gå ledarutbildningar.

– Några av oss från Malung blev inbjudna till en utbildning som IK Brage höll i, berättar Michaela Sperring.

– Det var inför en match och där gick de igenom hur Brage skulle spela i matchen, tillägger Jonas Carlsson.

Den kommande fotbollssäsongen kommer trion förmodligen att vara ledare inom Malungs IF.

– Som det ser ut nu kommer jag att fortsätta som ledare för damlaget. Jag vill absolut fortsätta som ledare. Det är kul att lära ut till ungdomar och roligt att umgås med folk. Dessutom är det kul när man tränar ett lag en hel säsong och ser hur spelarna utvecklas under året, tycker Jonas Carlsson.

– Jag och Beatrice har fått en förfrågan om att ha hand om F13-laget nästa säsong, säger Michaela Sperring.

– Allt med fotboll är kul, sammanfattar Beatrice Broman.

Mer läsning

Annons