Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är för jävligt"

/
  • Nye LFK-tränaren Tommy Medén är besviken över de dåliga träningsmöjligheter som lagen i Västerbergslagen har.

Två lag i division 4 – det är det bästa som fotbollen i Västerbergslagen kan visa upp kommande säsong.
Något som får Tommy Medén, ny tränare i Ludvika FK, att rasa över klubbarnas träningsmöjligheter.
– Det är rent ut sagt för jävligt, säger Medén.

Annons

Fotbollen i Västerbergslagen är svagare än på många år, utan lag i det nationella seriesystemet och med bara två lag, Ludvika och Nyhammar, i division 4.

Och enligt Tommy Medén så är lagens dåliga träningsmöjligheter under försäsongen en stor anledningen till det.

Visserligen finns en konstgräsplan inomhus, i det som kallas Björnidet, men länets tredje största kommun saknar fortfarande en fullstor konstgräsplan.

– De som bestämmer måste förstå att vi behöver ha förutsättningarna för att kunna bedriva den här verksamheten. Nu känns det närmast som vi bedriver korpverksamhet. Inget av lagen kan ha en träningsmatch hemma och det kostar oss oerhörda pengar.

Ludvika har kört två träningspass i veckan från och med november. Från och med nästa vecka väntar ett uppehåll innan träningarna drar i gång igen den 9 januari.

– Vi kommer att träna fyra pass i veckan, två i Björnidet och två i mindre hallar. Vi har haft bra med folk på träningarna så här långt och det är unga killar som verkligen vill träna.

Är truppen spikad?

– Nej, inte riktigt. Vi jobbar med ett par, tre gubbar till. Jag kan inte nämna några namn men de är spelare på ungefär division 3-nivå.

Första träningsmatchen, mot Brage U21, är planerad till den 3 mars och sista helgen i april är det seriepremiär i division 4 – mot Dala-Järna.

– Vi kommer att satsa ungt och målet står fast att vi ska vinna serien, men inte nästa säsong, säger Tommy Medén.

Mer läsning

Annons