Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är bara att gilla läget"

Annons

När elitserien nästa vecka kör igång igen efter landskampsuppehållet blir det tätt matchande för alla lag, i synnerhet för Leksand och Djurgården.

Leksand har i tur och ordning: Luleå hemma på tisdag, Brynäs borta på torsdag, MoDo hemma på lördag för att avsluta veckan med match mot Djurgården borta på söndag.

Efter den mastodontveckan väntar tre dagars spelledigt innan nästa match: Mif på bortaplan.

Friidrottstävlingar i Globen tisdag 18 februari hindrar Djurgården från att möta Leksand i Globen den dagen. Och att flytta den, publikdragande och för föreningen ekonomiskt viktiga matchen, till Johanneshov vill inte Djurgården.

Därför spelas matchen söndag 16 februari, dagen efter att Leksand spelat hemma mot MoDo och Djurgården mött Södertälje i Scaniarinken.

- Att spela på tisdag hade förstås varit det optimala, men jag förstår att Djurgården inte vill flytta matchen till Hovet, säger "Masken".

Leksands sportchef påtalar också att många matchdatum ändras från det ursprungliga matchprogrammet och att Leksand är ett av de lag med flest flyttade matcher.

- Vi drar så mycket folk till matcherna så klubbarna vill se till att de möter oss på attraktiva dagar. Vi försöker att vara tillmötesgående när det gäller att flytta matcher, en annan gång kanske det är vi som vill flytta en match.

Sportchef Carlsson befinner sig just nu i Stockholm, dels för att titta på matcherna i Sweden Hockey Games, men framför allt för att försöka knyta till sig spelare till nästa säsong.

- Vi jobbar för fullt med kommande säsong och i år ligger vi några månader längre fram än vad vi gjorde ifjol vid den här tidpunkten.

I dagsläget har Leksand tio spelare, tre backar och sju forwards, med kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

- Vilka det är vill jag inte avslöja och samtidigt jobbar vi med att förlänga kontrakten med några spelare vars kontrakt går ut.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons