Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyt med stort D

Annons

Han kommer från Smedjebacken och var så sent som förra året spelande tränare i Heros. Nu får Stefan ta med sig lillebror Andreas, målvakt i Grängesberg, hem till Smedjebacken för att spela med bortalaget.

-Ja (skratt), att åka till Smedjebacken för att spela bandy är alltid intressant. Nu är vi i Grängesberg extra taggade efter två raka förluster.

Men nog så motiverat är förstås också Heros lag, som normalt sett ska ha svårt att rå på från division 1 nedflyttade Grängesberg.

-Det är väl inte ett lag vi normalt ska slå. Men nu är ju det här ett derby och på annandagen och allt. Det väcker en del känslor hos vissa spelare, så man vet aldrig, säger Herostränaren Stefan Krantz.

Han fortsätter:

-Vi har inget att förlora men allt att vinna. Kan vi nagga Grängesberg på poäng är det bara roligt.

Något som talar för Heros är att laget äntligen kunnat börja träna på fullstor plan, då Herosvallen kunnat erbjuda is sedan början av veckan. Tre träningspass ska laget hinna med på hemmaplan innan derbyt.

-Det är alltid något. Vi har ju annars haft problem att orka hela matcherna under säsongsinledningen, säkert mycket beroende på att vi inte kunnat träna på fullstor plan, säger Stefan Krantz.

Han räknar med att kunna matcha starkast tänkbara lag. Det innebär att även Stefans son Mattias Krantz kan medverka, ledig som han då är från militärtjänstgöring.

I Grängesbergs lag saknas bortreste backen Gustav Löfholm och så finns ett stort frågetecken för spelande assiterande tränaren Anders Hagberg, som är axelskadad.

-Men annars ska det vara full fart. Nu hoppas vi på mycket publik och att de sköter sig, säger Stefan Östby.

Stefan Krantz håller med:

-Lite trevlig inramning vore bra och så hoppas vi på bra väder också.

Noteras kan, för de som inte kan följa derbyt på plats, att Grängesbergs BK:s ordförande Timo Lahti utlovar online- rapportering på GBK:s hemsida.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons