Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby igen när serien vänder

Annons

Det var tuffa närkamper, flera varningar, mycket gnäll och framför allt dramatik förra gången. Precis som ett derby brukar se ut.

I kväll är det dags igen då Långshyttan tar emot Säter när division 4 inleder höstsäsongen.

I slutet av juni var det Säter som efter en spännande match vann med 2-1 efter två mål av skyttekungen Erik Seger. Och precis som läget var då behöver båda lagen poäng i kampen om ett nytt kontrakt.

Vad vore då bättre med att inleda höstsäsongen med full pott mot derbykollegan.

- Vi är ute efter revansch helt klart. Tyvärr är några spelare fortfarande borta på semester och Johan Bodin är avstängd efter utvisningen mot Säter, säger Åke Björnstad lagledare i LAIK.

Säters tränare, Peter Uhlbäck, har däremot tillgång till alla sina spelare. Och han ser fram emot att möta Långshyttan.

- Kul att serien är igång. Jag räknar med en lika hård match som senast. Ett derby är alltid viktigt att vinna, men vi har en tuff höst framför oss med många viktiga matcher, säger han.

När Säter vann senast betydde det att man passerade LAIK i tabellen och ligger åtta på 13 poäng. För att vara säker på nytt kontrakt bör de båda lagen ha minst tre lag bakom sig när tabelllen summeras.

Långshyttan som har elva poäng ligger för närvarande på den vanskliga tionde platsen och är det lag som är i störst poängbehov.

Efter halva spelade säsongen toppar Kvarnsveden på 26 poäng före Korsnäs.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons