Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras säsong är över

Annons

- Det är väl ingen hit, säger BHK-tränaren Kent Norberg.

- Erik är en av våra viktigaste spelare, och den som skulle hålla i spelet. Tongring har varit navet i försvaret. Nu är båda troligtvis borta säsongen ut eftersom vi får vänta på operationstider.

- Vi är inte Real Madrid, direkt, säger Norberg.

Erik Andersson bröt båtbenet för två år sedan. Den skadan läkte aldrig helt, och efter en smäll i derbyt mot Ludvika förra veckan var det kört.

- Det har varit på tapeten ett tag, att jag måste operera handen igen. Men det har gått att spela i alla fall, men efter att jag åkte i golvet mot Ludvika fick jag så fruktansvärt ont att jag var tvungen att åka till läkaren.

I väntan på operation går Erik gipsad, och det är inte bara handen som gör ont.

- Det är inte roligt någonstans. Jag har svårt att sova om nätterna, tvingas träna på egen hand, och tycker det mesta är riktigt jäkla tråkigt just nu.

För Eriks del går det dock att träna allt utom vänsterarmen och handen.

- Jag håller på och bygger upp mig för nästa säsong. Det är svårt att säga när jag ska bli opererad. Handen är så svullen just nu att det inte gick att undersöka ordentligt. Det är inte roligt, alltså, säger han besviket.

Att också Magnus Tongring nu också finns på listan över långtidsskadade BHK-spelare gör inte saken bättre, enligt Erik Andersson.

- Vi har inte Sveriges bredaste trupp direkt. Det är det som är allra tråkigast. Visst är det tråkigt för mig, men det är värst för laget, säger lagkaptenen.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons