Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den tunga perioden över - Eklunds comeback nära

Annons

- Jag tränar för fullt nu, det enda som inte riktigt fungerar som det ska är upphoppen med vänsterfot.

- Men det visste jag, det är den detaljen som tar längst tid att få att fungera efter en sån här allvarlig skada, rapporterar en glad "Eka" från lyan i Kalmar.

Det var på träningslägret på Cypern för ett par veckor sen som Mikael på allvar gav sig in i leken igen.

- Det kändes lämpligt att göra det då. Och sedan har jag trappat upp det hela tiden, nu går jag in ordentligt i närkamper och så och även om jag har sisådär tio procent kvar till full styrka så känner jag hela tiden att det går framåt, bekräftar 23-åringen.

Matchat har han inte gjort än.

- Jag vill inte chansa. Men vi har sagt att jag ska spela en match med B-laget den 20 april. Då hoppas jag ha full styrka också i de mätningar som vi hela tiden gör, säger Mikael.

Så livet leker igen för den ambitiöse backtalangen, som fick sin första fotbollsfostran i Forssa för att sedan via ett antal säsonger i Brage hamna i Kalmar FF inför säsongen 2003.

- När jag kan vara aktuell för A-lagsspel igen återstår att se. Själv tänker jag inte chansa, det får ta den tid det tar. Huvudsaken nu är att få tillbaka styrkan fullt ut.

- Den skada jag hade jämfördes ju med en normal knäskada för en fotboll av läkare, som sa att det var som att jämföra ett höftledsbrott med en vrickning. Att nu kunna träna för fullt igen känns som en högvinst, helt klart, säger Mikael.

Kalmar möter i seriepremiären nykomlingen Gefle IF (med Gerhard Andersson i målet) hemma på Fredriksskans den 10 april.

- Den matchen "spelar" jag från läktaren.

- Kul att få träffa Gerhard igen förresten. Även om det får ske vid sidan av planen...

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons