Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den svenska festen fortsätter

Annons

- Jag var överraskad att de inte var bättre.

-Trodde de skulle var betydligt mer taggade, sade Sveriges lagkapten Nicklas Bäckström, som inte var alltför imponerad av det svenska spelet:

-Det kändes lite lojt och vi gjorde ingen jättebra match. Den stora skillnaden var att vi satte våra chanser. De hade nästan ingenting.


Tjeckerna var inte med i matchen, ens under den första perioden då Sverige drog på sig en rad utvisningar och Torgny Bendelin hade en hel del synpunkter på domarinsatsen och kokade också över mot slutet av matchen.

- Det var en helt annan domarnivå i dag än tidigare. Men grabbarna höll sig kalla. Det ska de ha en eloge för.

Sverige lade grunden till segern i det defensiva spelet. Laget bättrade på sin statistik när det gäller spel i numerära underlägen betydligt.

- Defensiven var ruggigt bra. Vi höll boxen på ett bra sätt och klarade av spelet fyra mot fem, tre mot fem och fyra mot fyra alldeles utmärkt, berömde Torgny Bendelin sina spelare.

Lägg därtill att Sverige inte släppte in något mål i spel fem mot fem. Hittills har det bara skett en gång och det i matchen mot USA.

-Vi gjorde en stark och stabil insats.

- Den här matchen har vi ledare och de fyra spelare som var med i fjol gått och väntat på i ett år. I fjol mot Finland i kvarstfinalen spelade laget otroligt bra utan att få till det. I år lyckades vi. Jag känner bara en enorm glädje för det.

Nu gäller det bara för det svenska laget att ladda om inför kvällens semifinal mot Ryssland.

-Kan vi bara ladda batterierna igen så ska vi kunna göra match av det. Men gruppettorna har en stor fördel. De har fått vila en extra dag, konstaterade Torgny Bendelin.

Traditionens makt är stor. Det brukar vara gruppettorna som spelar final i junior-VM.

Hur ska Sverige göra för att ha en chans mot Ryssland?

- Jag vet inte så mycket om Ryssland just nu. Vi har haft scouting på dem under gruppspelet. I natt ska vi sätta oss och titta på det och hur de spelar.

- Men vi har pratat lite med finnarna och de säger att ryssarna är bättre än Kanada och de har ju mött båda. Ryssarna har väl inga direkta stjärnor men de är starka som lag.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons