Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den "Pajen" smakade

Annons

- En inövad variant som jag måste erkänna att jag lärt mig av "Robban" (Nilsson), säger Persson.

"Pajen" drog åt vänster, tvärstannade, drog åt höger och med Bosse Ahl vid ena stolpen fanns det ingen möjlighet för Leksandsforwarden att missa det vidöppna målet och ge Leksand segern med 5-4.

Den läckra straffen hade hämtat inspiration från både Peter Forsbergs OS-straff från 1994 och Kenta Nilssons VM-straff från 1989.

Men vi väljer att kort och gott döpa straffen till: "Pajen".

- Ja, det får du gärna göra. Visst har "Foppa" och Kenta inspirerat mig, men den här straffen innehåller en lite längre dragning än vad deras straffar gjorde, förklarar "Pajen".

Straffen har fungerat på träning tidigare. Nu fungerade den på match för första gången och den såg till att Leksand fortfarande har en liten, liten chans att undvika kvalspel.

- Och det känns verkligen som alla killar i laget tror på att vi kan fixa det här, säger "Pajen".

Avståndet upp till Brynäs med tre omgångar kvar att spela är sju poäng, så det blir förstås närmast en omöjlig uppgift för Leksand att rädda sig undan kvalserien.

- Men skulle det bli kvalserien är det stor skillnad på det lag vi har nu jämfört med det vi hade när vi trillade ur för tre år sedan. Vi har en otrolig stämning i det här laget och så har det varit hela säsongen, trots alla motgångar, berättar "Pajen".

Matchen mot HV 71 bjöd på bra Leksandspel, i alla fall i första perioden, delar av den tredje och i förlängningen.

Andra perioden var, som så många gånger tidigare den här säsongen, sorgebarnet.

- Vet inte varför vi tappar i andra perioden, det var samma sak mot Malmö. Vi kämpar dock hela tiden och låter det aldrig rinna iväg som det gjorde den säsongen vi trillade ur elitserien, menar "Pajen".

HV 71, som trots förlusten fortfarande toppar tabellen, bjöd Leksand hårt motstånd och det var stundtals riktigt grinigt på isen.

Lägg därtill ett mål - Andreas Jämtins 4-4 - som godkändes först efter videogranskning, en sträckning i ljumsken på HV-målvakten Jarmo Myllys och mål på första skottet på ersättaren Bosse Ahl, så förstår ni att det var långt ifrån långtråkigt i Isstadion i går.

- Det var mycket upp och ner, men vi var lite bättre på slutet och att besegra serieledaren ger förstås extra självförtroende, säger Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

Ett självförtroende Leksandsspelarna såväl behöver.

Om knappt fyra veckor börjar kvalserien.

LEKSAND-HV 71 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, ) e str

Första perioden: 1-0 (5.00) Rastisval Pavlikovsky (Tobias Holm).

Andra perioden: 1-1 (0.56) Kalle Sahlstedt (Anders Huusko), 2-1 (3.54) Johan Witehall (Henrik Nordfeldt, Jonas Elofsson)) spel fem mot tre, 2-2 (6.50) Johan Davidsson (Jouni Loponen), 2-3 (10.55) Jouni Loponen (Kalle Sahlstedt) spel fem mot tre, 3-3 (17.25) Jens Nielsen (Niklas Persson),

Tredje perioden: 4-3 (4.56) Christer Olsson (Niklas Persson), 4-4 (10.51) Andreas Jämtin (Mattias Remstam),

Straff: 5-4 Niklas Persson.

Skott: 37-32 (15-7, 11-15, 6-9, 4-1, 1-0)

Utvisningar, Leksand: Fredrik Svensson 2+5+20 (matchstraff), Jonas Elofsson 2, Johan Witehall 2, Niklas Eriksson 2, Christer Olsson 2, Mikael Pettersson 2. HV 71: Johan Halvardsson 2+2+5+20 (matchstraff), Jouni Loponen 10, Fredrik Olausson 2+2+2, Stefan Hellkvist 2, Simon Skoog 2, Andreas Jämtin 2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby

Publik: 4 407

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons