Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya generationen visade vägen för Tre Kronor i Bratislava

Annons

Fräscha ynglingar med mycket åk i benen.

1980-talisterna Daniel och Henrik Sedin tillsammans med Henrik Zetterberg var pigga när Tre Kronor vann mot Slovakien borta med 2-0.

Kedjan gjorde första målet i träningsmatchen och hade bud på fler.

Det är tre år sedan tvillingarna Sedin spelade i landslaget. Då fick de chansen i VM i Tyskland - tillsammans med Henrik Zetterberg. Men Daniel blev ryggskadad och formationen sprack. Men redan på den första träningen inför World Cup var sedinarna tillsammans med "Zäta" igen.

- Vi är rätt så lika i sättet att spela, vi gillar att spela pucken mellan oss och vi försöker att röra oss mycket, säger brorsan Henrik, som spelade fram till målet.

Först började den typiska "Sedin-snurren" i ena sarghörnan, sedan några snabba förflyttningar och via två snabba pass från "Zäta" och Henrik var Daniel helt plötsligt helt fri och satte pucken säkert i mål (2.24 in i första perioden).

Trion var också i stort sett den enda som lyckades i etablera tryck i Slovakiens zon i power play. Matchen innehöll hela 40 utvisningsminuter och båda lagen fick chans att öva - både i power play och box play.

I den andra perioden tog det bara 3.40 innan Markus Näslund gjorde 2-0, snyggt frispelad av Mats Sundin. (TT)

TT

Mer läsning

Annons