Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den långa vägen tillbaka

/

Annons

- Forsblad var nöjd. Han sa att det var en lyckad operation, säger Patrik som hoppade ut från artroklinkiken vid Sofiahemmet i Stockholm på kryckor på midsommarafton.

Han hoppade ut till en lång tids hård rehabträning innan han kan vara tillbaka på fotbollsplanerna. Men dit ska han har han bestämt.

- Ja, det är jag helt inställd på. Motivationen är det verkligen inget fel på. Och att jag får vara med som ledare för laget i en roll som känns meningsfull gör inte lusten mindre.

Patrik är mycket medveten om vad som krävs för att komma tillbaka. Det är ju inte länge sedan han arbetade sig igenom den långa, krävande rehabträningen efter den första operationen.

- Det tar nog minst sex månader. Men då är det ju mitt i vintern och då är det inga matcher. Så det tar säkert minst nio månader innan jag kan spela igen.

Patrik fick också med sig optimistiska ord från doktor Forsblad om möjligheten att spela fotboll igen.

- Ja, han trodde det skulle bli bra så jag kan satsa hundraprocentigt igen. Fast man vet ju inte riktigt. Det är först på planen, i matchsituationer, som man vet om det satt sig i skallen så man blir rädd. Då är det förstås inte lätt på den här nivån.

Sin senaste a-lagsmatch spelade "Pada" den 11 maj i fjol.

Han opererade korsbandsskadan som han fick på en träning förra året i oktober.

I sin andra match efter återkomsten, med farmklubben Sundborn i division 4, slog han upp skadan igen.

Varför var det landslagsläkaren som opererade dig?

- Anledningen är att Falu lasarett saknade tekniken för att kunna göra en ny operation så kort tid efter den första när borrhålen från då fortfarande fanns kvar i benet. Därför fick jag med vårdgarantin operera mig utanför Dalarna. Så det var inte någon särbehandling, säger Patrik bestämt.

- På artrokliniken är de specialister på idrottsskador. Där finns förresten fotbollslandslagets andre läkare, Anders Wallentin, också.

Mer läsning

Annons