Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debutanten Johannes siktar på finalplats i ungdoms-VM

Annons

-Det ska bli en upplevelse och jag hoppas att jag kan ta mig till final. Då krävs det att jag kan vara bland de 20 bästa i kvalet, säger Johannes som tävlar både i hopp och i halfpipe med hopp som sin specialitet.

Johannes är den yngste deltagaren i det svenska laget som får åka till Italien. Han har i vinter gjort flera fina resultat med en seger i Väsa i hopp samt en andra-plats vid SM i halfpipe i Tandå-dalen och pallplatser även i Åre och i Branäs. Senaste helgen vann Johannes ungdomsklassen i Swedish Trophy i halfpipe i Kläppen.

Johannes går i sjunde klass i Lima och har som målsättning att satsa vidare på snowboardsporten. Efter högstadiet har han siktet inställt på snowboard- gymnasiet i Malung, som genom åren fostrat många talanger till framgångsrika elitidrottare och landslagsåkare.

Johannes är i stort sett självlärd på brädåkning, men han har fått en del råd och tips av landslagstränaren Peter Isaksson och Per Gysenius vid Malungs alpina gymnasium. De har lagt märke till den unga Limapojkens talanger.

- Jag tränar nästan varje dag. I alla fall varje dag som jag kan vara i backen, säger Johannes som har Kläppens fina snowpark som hemmabacke.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons