Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De utmanar Niggli-Luder

Annons

"Karro" hade straffspark på Simone i lördagens medeldistanslopp, där en tredjedel av banansprangs på skalan 1:5000 och den övriga delen på 10:000-del.

Ett arrangemang som landslagsledningen bett om för att förbereda löparna på, då ett skalbyte kommer att ske vid den nya så kallade microorienteringen vid NOC om två veckor.

- Simone missade i början av banan och då måste jag ha passerat henne för plötsligt kom hon in mot mig snett från sidan, berättade "Karro", som trots övertaget tvingades släppa ifrån sig segern med ynka sju sekunder. En marginal som hon förlorade med råge på den näst sista skärmen.

- Det var lite klantigt av mig att inte vara mer taktisk och bevaka henne, jag hade inga som helst bekymmer att hänga med i hennes fart, sade Domnarvetlöparen.

Emma Engstrand, som slutade fyra i medeldistansloppet sedan även hon missat onödigt mycket på slutrundan, kom fyra på långdistansen.

Simone fick draghjälp av Mats Troeng, då herrseniorerna hade exakt samma avslutning något man kan tycka är onödigt i sådana här sammanhang.

I går var rollerna de omvända på prispallen för de två kullorna, som precis liksom Kalle Dalin torde finnas med i tiomannatrupperna till NOC.

Skillnaden var bara att marginalen från tvåan Emma till Simone den här gången var hela fyra minuter.

- Visst var det utklassning, men jag tror att jag kan plocka ihop alla minuterna och lite till på missar, sade Emma, som sprang hela loppet ensam till skillnad mot Simone som hade "pace" av en fyra-fem löpare på slutvarvet. Precis som "Karro" har Emma Engstrand långt ifrån kastat in handduken då det gäller slutsegern i elitserien. Även om Simone leder stort inför lång-SM.

- Både jag, "Karro" och fyran Annika Billstam kan vinna om scenariot blir det rätta, säger Emma, som enligt landslagscoachen Marita Skogum har en starkt stigande formkurva.

Det är bara att hoppas att Tunalöparen kan visa det i Umeå om en knapp månad.

Karolina A Höjsgaard försvann ur segerdiskussionen redan på den första kontrollen, ett litet dikesslut några hundra meter från starten.

- Jag fick tag i diket, men klarade inte av att följa det till kontrollen. Jag vill nog påstå att kartan borde visat att det handlade om ett dike som bara fanns delvis, sade fjolårets VM-drottning, som sedan hade svårt att hålla farten.

En hel del av motivationen försvann nog även om hon själv såg helgens tidigare två lopp som största orsaken till att hon inte hade samma fart på benen som i fredagens och lördagens lopp.

Leksands Elin Dahlstedt var sexa sedan hon kommit in i Simones kölvatten vill nog helst glömma lördagens insats. Chansen är nog trots allt ändå rätt stor att leksingen ändå återfinns i Marita Skogums NOC-trupp.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons