Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De stora samarbetar

Annons

Rolf Hammar och Vasaloppets marknadschef Monica Eriksson träffade företrädare för O-ringen på onsdagen. Träffen hölls i Mohed strax väster om Söderhamn.

Vid Moheds gamla flygfält för-bereds för femdagarsorienteringen. Arrangörerna planerar för att cirka 30 000 människor ska komma.

- Vi räknar med att 13 000 till 15000 personer kommer att orientera varje dag, berättar O-ringens marknadschef Thomas Eriksson.

Med så mycket idrottsfolk på plats ser Vasaloppet en utmärkt chans att marknadsföra Vasaloppet och övriga tävlingar under Vasaloppsveckan.

- Vi behöver rekrytera cirka 50 procent av våra deltagare varje år, det är perfekt att synas i samband med O-ringen, förklarar Monica Eriksson.

För att anknyta till Vasaloppet arrangeras tävlingar med lättare orientering, "Vasaloppet", som blir mellan 9 och 11 kilometer. "Halvvasan" 4,5-5,5, "Kortvasan" 2,5-3,5 kilometer. Flera skid-stjärnor finns redan anmälda till någon av Vasaloppsklasserna, bröderna Mathias och Thobias Fredriksson, Anders Södergren, Björn Lind, Peter Larsson, Britta Norgren, Anders Aukland, Frode Estil och Anna Dahlberg.

"Vasaloppet" genomförs med masstart i Moheds kyrkby.

- De här loppen ska vara så lättlöpta att vem som helst ska kunna ta sig runt, konstaterar O-ringens generalsekreterare Sören Kalleberg.

Samarbetet fortsätter med att O-ringen får visa upp sig på olika sätt i samband med Vasaloppsveckan. Vasaloppet siktar på rekorddeltagande 2007, målet är över 50000 deltagare i de olika loppen. Söndagens vasalopp blev fulltecknat redan i maj av 15900 åkare.

- Det är till de övriga loppen vi rekryterar deltagare. Det verkar som Öppet Spår har börjat bli populärare, konstaterar Monica Eriksson.

O-ringen, som hade cirka 25000 deltagare i mitten av 80-talet håller på att få upp deltagarantalet igen efter en svacka.

- Vi har 11 700 löpare anmälda i dag. Med efteranmälningar räknar jag med att drygt 13 000 springer per dag, säger Thomas Eriksson.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons