Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska styra Mittdala HK

Annons

uSå har ytterligare ett stort kliv tagits för Mittdala HK.

På tisdagen höll den nybildade handbollsklubben i regionen sitt första årsmöte.

Ett tiotal personer hade letat sig till Borlänge HK:s kansli och hälften av dessa vände hemåt med styrelseuppdrag.

Den förre BHK-ledaren HåkanZetterberg blev Mittdalas första ordförande. I styrelsen ingår även vice ordförande Anders Lövgren (Gustafs), kassör Olle Andersson (Samuelsdal), sekreterare Benny Enevoldsen (Mockfjärd) och ledamot Kjell Israelsson (Ludvika).

- Ganska logiskt att en från varje moderklubb finns med i den nybildade styrelsen, menar Håkan, som ser framtiden an med stor tillförsikt, trots att det kommer att krävas mycket arbete för att verkliga handbollsdrömmarna.

Klubbens tanke är att skapa förutsättningar för ett starkt elitlag, både på herr- och damsidan, i regionen.

- Förhoppningsvis har Mittdala såväl herrlag som damlag i seriespel redan säsongen 2006/07, säger den nye ordföranden.

Klubbarna (Borlänge HK, Ludvika HF, IFK Mockfjärd, Samuelsdals IF och Gustafs GoIF) ska agera plantskolor till elitsatsningen.

I gengäld står Mittdala HK för utbildning av både spelare och ledare som gagnar samtliga inblandade parter.

Rent hypotetiskt skulle det, under nuvarande förutsättningar, betyda att Mittdala spelar i ettan för damer och i division 2 för herrar nästa säsong.

- Nu är det vår uppgift att sälja den här handbollsidén ännu mer till moderklubbarna. Vi är medvetna om att det finns de som har en del frågor men vi ska försöka svara på dessa så tydligt vi bara kan, säger Håkan Zetterberg.

Hela projektet, den nybildade klubben, är avhängt på en men ack så viktig detalj: Ekonomin.

- Vi måste skapa resurser för Mittdalas verksamhet. Det är inte tänkt att det ska tas pengar från moderklubbarna, betonar Håkan.

Styrelsen kommer därför att jobba febrilt med penningfrågan. När det blir dags för ett extra årsmöte i april, då bland annat stadgar ska klubbas igenom, hoppas man ha en klar bild av vad klubben mäktar med redan till säsongen 2006/07.

- Ingen av moderklubbarna har spelare eller ekonomi att på egen hand satsa. Därför har Mittdala en viktig funktion att fylla, det är ett bra alternativ som ger möjlighet att stärka handbollens varumärke i de inblandade regionerna, säger Håkan.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons