Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska lyfta Falu BS i division 1

Annons

Redan i gårdagens tidning kunde ni läsa att Johan Persson var klar för Falu BS och att Niklas Forslund mycket väl kunde tänkas vara det andra nyförvärvet som skulle presenteras av klubben i går.

I och med Niklas och Johans övergångar har Falu BS klart med fyra nyförvärv - tidigare klara är Jimmy Rajala och Johan Ejelöv - och därmed består truppen i dagsläget av 13 spelare.

- Hur stor truppen blir är svårt att säga, men någonstans runt 20 man lär det bli till slut. Vi jobbar på fler nyförvärv och har eller kommer att diskutera en fortsättning med fyra spelare ur årets trupp, berättar Thomas Ekhammer.

Johan Persson lämnar Brage efter åtta år i klubben och det finns flera orsaker till att han valde Falu BS.

- Jag tyckte att jag stannat av i utvecklingen i Brage och kände för ett klubbyte och att Falu BS spelar i en högre division spelade förstås in i valet av klubb, säger Johan.

- Dessutom känner jag ett antal spelare i Falu BS sedan tidigare och Anders Sjöö har hjälpt mig mycket under min karriär och var något av min mentor när jag kom upp i Brages a-trupp, fortsätter han.

På vilken position vill du spela?

- Jag har ju spelat högerback för det mesta i Brage, men Falu BS har ju redan en bra högerback och i grunden är jag en offensiv spelare. Jag var forward när jag kom till Brage från Bullermyren och mina bästa matcher har jag gjort som mittfältare, säger Johan.

Niklas Forslund började karriären i Korsnäs och har de fyra senaste säsongerna spelat i Slätta.

- För mig var Falu BS divisionstillhörighet avgörande för klubbytet. Det är inte varje dag man får chansen att spela division 1-fotboll i Falun, säger Niklas.

Hur har klubbytet kommenterats i Släta?

- Det finns inga hard feelings alls från Slättas sida. De tyckte att jag skulle ta chansen och önskade mig lycka till, förklarar Niklas.

Var i laget vill du spela?

- Jag har ju spelat som innermittfältare i Slätta och jag ser mig som en spelare centralt i plan. Nu är det upp till mig att bevisa att jag ska spela där också, menar Niklas.

Niklas Forslund och Johan Persson är Falu BS senaste nyförvärv.

Räkna med att det kommer fler...

Mer läsning

Annons