Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska fylla tomrummet

Annons

Här är trion som ska leda IBF Hedemoras damer kommande säsong.

Lasse Ranto, Erik Björklund och Michael Andersson ska försöka fylla tomrummet efter Reidar Ericson och Dan Östman som ledde tjejerna förra året.

Lasse ska ha huvudansvaret. Senast tränade han Långshyttans herrar.

Han har dock tidigare tränat några av de tjejer som ingår i truppen idag.

Erik och Michael ingår i herrarnas trupp men efter en knäskada och väntande operation tvingas Michael att avstå spel den närmaste tiden.

Erik ska försöka vara med så gott det går men hans eget spel i herrtruppen kommer givetvis i första hand. Erik har för övrigt tränat den delen av laget som är födda -85, för några år sedan.

Trion ser med glädje och spänning fram emot säsongen i damernas division 2. Tjejerna gick upp från division 3 då några lag i tvåan skulle starta om och således erbjöds IBF-damerna spel i tvåan.

Både A- och U-lag finns anmälda och i nuläget finns 24 spelare på damsidan, där hälften utgörs av "damer" och den andra hälften av löpstarka tjejer födda -88.

Eftersom beslutet om dessa tre som tränare är ganska färskt finns inte riktigt någon klar strategi än, men målsättningen bör inte vara sämre än att placera laget någonstans i mitten av tabellen.

Bland förlusterna märks Hanna Perjans och Frida Bäcke som skall studera på annan ort samt Elinor Jax och Mia Johansson som skall ut och resa. Linnéa Säll Karonen väntar tillökning i höst men hoppas komma tillbaka så snart det går.

Några säkra nyförvärv finns inte i dagsläget, men eventuellt väntas en hemvändande före detta IBF-are samt några gamla Säterspelare som visat intresse för spel. Det vore helt klart bra att få in några lite äldre rutinerade spelare i truppen samt förstärkning på målvaktssidan.

LINNEA SÄLL

Mer läsning

Annons