Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på EM-guld

Annons

23-30 augusti kommer ultimate-EM att spelas. Tävlingarna går i Fonteny-le-Comte.

- Och Sverige hör till storfavoriterna, säger Joel Högberg, som är en av de två Falukillar som är uttagen till seniorlandslaget.

Martin Carlsson är den andre. Den som får hänga med i juniorlandslaget är Henrik Jacobsson. Alla tre killarna har tidigare erfarenheter från juniorlandslagsuppdrag med stora framgångar.

Men det blir första gången någon av dem deltar i seniorlandslaget i ett stort mästerskap. Trots att killarna saknar en fungerande hemmaklubb.

- Tyvärr är det lite dött i Falun just nu, säger Martin Carlsson. Vi har inget lag i seriespel och inga regelbundna träningar. Det är riktigt dåligt.

Värre lär det bli. De båda nyutsedda seniorlandslagsmännen Martin Carlsson och Joel Högberg studerar på annan ort i höst - och då blir klubbyte aktuellt.

- Så illa är det, säger Joel. Jag börjar studera i Göteborg, och blir nog där de närmaste fyra åren. Så vill jag spela ultimate måste jag byta klubb.

Martin har inte fått sitt intagningsbesked till Linköping än. Men står på reservlista till en utbildning där.

Hur kan då en klubb utan verksamhet producera två seniorlandslagsmän och dessutom en juniorlandslagsman?

- Vi tränar själva, och deltar dessutom på olika träningsläger, säger Joel. Hittills har det varit tre landslagsläger och dessutom tävlingar i både Köpenhamn och Italien. Men visst saknar man en klubb att träna med.

De senaste fem-sex åren har Falun varit välrepresenterat i olika juniorlandslag.

- Och vi har ju haft stora framgångar i mästerskap med klubblagen. Men de flesta flyttar från Falun när de skall ägna sig åt högre studier. Så det ser inte så lovande ut, menar killarna.

Ett hopp för framtiden finns i att Falun nu har ett knattelag på gång.

- Men det behövs en ordentlig satsning om det skall bli fart på seniorverksamheten igen, menar Martin Carlsson.

Det är väl bara att hoppas på att någon tar tag i den satsningen innan verksamheten dör ut helt.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons