Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De laddar för derby

Annons

Ingen vill alltså bära favoritskapet i derbyt - som utöver derby också är en nyckelmatch inför fortsättningen av serien.

Båda lagen har tre poäng efter fyra matcher.

- Vi ser oss som nykomlingar eftersom vi var nya i division 1 i fjol, och i år, med det nya seriesystemet, är division 1 nästan som allettan, säger Anders Öhman.

För Borlänges del är däremot den enda segern - mot Kumla i premiären - en grov missräkning.

- Man ska inte kasta yxan i sjön, men det var länge sedan vi förlorade tre matcher i rad. Det är klart man är besviken, och jag tycker att sättet vi förlorat på är irriterande.

- Vi har varit minst lika bra som Skåre, Valbo och Forshaga, om inte bättre. Men vi gör många enkla misstag och krånglar till det i onödan, varpå självförtroendet sjunker, säger "Horndal".

Han känner ingen panik, men erkänner:

- Om vi förlorar mot Falun i kväll, och Örebro på söndag också, så kanske man får sätta sig ner och fundera vad som behövs ändras på.

Också Borlänges tränare, Håkan Kornell, är bekymrad:

- Vi har förlorat de senaste tre matcherna på samma sätt. Vi blir ängsliga med pucken och glömmer bort det enkla och raka spelet med bra skridskoåkning som vi ska spela.

- Det kan också hända att vi är inne i en formsvacka och är lite tunga i benen. Vi har gjort några grova misstag och självförtroendet har fått en rejäl törn, säger han.

Håkan Kornell är dock inte orolig, snarare positivt laddad inför derbyt.

- Vi får tändvätska gratis, och trots att självförtroendet sjunkit är det bra stämning i truppen.

Du saknar inte en ledartyp med stor rutin då?

- Visst har vi många "unga tuppar", men Daniel Olérs, Marcus Persson och Daniel Persson försöker. Vi får göra det bästa av situationen. Det går inte att gråta över spilld mjölk, vi får ta tag i det här, säger Håkan Kornell.

Mats "Horndal" Johansson är också försiktigt positiv.

- Jag tror att det inte behövs så mycket för att det ska vända. Vi vet att vi kan mycket bättre och vi får kanske ta en klyscha och göra om den: Vi får ta en period i taget, säger han.

Borlänge saknar Patrik Johansson (långtidsskadad), Joakim Elfström (sjuk), Oscar Hedlund (fotskada) och Mattias Eriksson (knäskada). I stället har man förstärkt med ett lån från Leksands juniorlag, backen Petter Ullman.

- En riktig friskus, säger "Horndal".

I Falun saknas två spelare: Backen Daniel Andersson (i fjol i Borlänge) och forwarden Johan Leopoldsson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons