Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kör så det ryker Vinäsbanan

Annons

Arrangörsklubben noterades för en hemmaseger och det var Joakim Stenqvist-Ryen som var först över mållinjen i juniorernas A-final.

Till seniorklassens A-final hade två hemmaförare kvalificerat sig, men ingen av dem nådde dock pallen. Lars-Olof Klahr fick motorproblem redan från start och rullade in som femte bil. Stefan Bjöns noterades för en seger och två andraplatser i kvalet, men i finalen fick han nöja sig med en fjärde plats.

Först iväg var Malungsföraren Peter Danielsson, men i den första kurvan blev det riktigt trångt och Danielsson föll genom fältet. Danielsson hade annars en bra dag på Vinäs motorstadion. Tre heatsegrar blev det, men i dagens sista race tog det roliga slut redan i den första kurvan.

Först ut ur kaoset kom Daniel Håenström, Säter, och den ledningen höll han ända in i mål. Tvåa blev Roger Lagergren, Vansbro MK.

I B-finalen blev det dubbelt Mora i topp genom Ingvar Bjöns och Jim Mårds.

Finalen i damer/oldboys bjöd på en riktig "kubbning" mellan Frank Högman, MK Kopparberg, och Runar Sandström, Fredriksbergs MK, där den sistnämnde åkte på svartflagg. Mora MK:s Eva Östling blev tvåa.

Evas klubbkamrat, Anna-Karin Sparr, hade sett fram emot att få tävla på hemmaplan, inte minst efter sin seger i Likenäs förra helgen.

- Men jag brukar aldrig lyckas när vi kör i Mora, sa Anna-Karin.

Och den tråka traditionen höll i sig även efter denna tävling. Ett race hann Sparr genomföra innan hon i det andra kvalheatet råkade ut för en incident som gjorde att hon tvingades bryta.

- Jag slog i ena handen i ratten. Jag är stel och det gör ont, berättade Anna-Karin.

Hon deppade dock inte alltför mycket då hon tvingades "kasta in handduken".

- Det blir så här ibland och det är sånt man får räkna med. Det ska vara tufft att köra folkrace, konstaterade en trots allt glad Anna-Karin.

Glad hade också Robin Östling kunnat vara om han bättre hade utnyttjat den fina start som han fick i juniorfinalen. Han var på god väg att ta sin fjärde heatseger, men i ledning snurrade han på den gropiga banan och så var den dagen förstörd.

I stället kunde Robins klubbkompis Joakim Stenqvist-Ryen åka mot seger.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons