Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kör för seger

Annons

Marcus har bestämt sig för att köra tempoloppet på onsdag, inte bara linjeloppet på midsommarafton. John och Nicklas kommer däremot att skippa tempot för att lägga allt krut på linjeloppet.

-Ja, jag kör tempot, men linjeloppet kommer i första hand, säger Marcus, som just nu kör etapploppet Schweiz Runt som har målgång på söndag.

-Det är inte helt optimalt att köra ett så här tufft etapplopp så tätt inpå SM. Vi får se hur jag känner mig på söndag, säger Marcus.

Två SM i prissamlingen, men Marcus har också ett par segrar i Solleröloppet, senast i fjol. Och banan med början uppför Gesundaberget, och ett par gånger uppför Skeerbackarna gillar Marcus.

-Ja, jag gillar banan. Den är utslagsgivande och det kan bli vad som helst, menar Marcus.

Ett troligt scenario i herrelitens linjelopp är att åkare som Nicklas Axelsson, Tomas Lövkvist och Gustav Larsson, som inte har speciellt bra spurt, kommer att köra stenhårt i backarna.

-Det får man räkna med. Det är nog några som kommer att bevaka oss, som har en skaplig spurt, lite extra. Men det är bara att försöka hänga med i backarna. Fort kommer det att gå, säger Marcus.

Samma sak säger John Nilsson.

-Det kommer säkert att gå fort i Skeer, framför allt andra vändan uppför. Jag får väl dra nytta av att jag Nicklas kör i samma lag, ECI Champion, säger John.

John har en strulig säsong bakom sig. Ryggen har krånglat och Auber 93-åkaren har nästan haft klippkort hos olika specialister. Men ett längre tävlingsuppehåll har gjort Sollerökillen gott.

-Det känns riktigt bra, vilket är på tiden. Ryggen känns bättre än på länge. Vi har legat på träningsläger, och jag har kunnat tränat ordentligt. Målet är att komma i bra form till midsommar.

-Det är hundraprocentig laddning på SM, säger Nilsson, som laddar med ett fyra dagars etatpplopp i Pyrenerna med målgång på söndag.

Cykelförbundets sportchef Hans "Hampe" Falk håller Jonas Ljungblad, proffs i Unibet.com, som kanske den störste favoriten till SM-guldet - och John håller med.

-Jonas kommer att bli farlig. Det kommer att bli svårt att bli av med honom uppför, och han har en bra spurt, menar John.

John har de senaste åren tävlat för hemmaklubben Sollerö IF. Men i år tävlar han för Stockholmsklubben ECI Champion. Vilket innebär att Peter Resar ensam får försvara hemmaklubbens färger.

-Det känns som jag större möjligheter nu i ett större lag, som är bra, menar John.

I laget ingår förutom John, bland annat Nicklas Axelsson, Martin Axelsson, Anders Juhlin och Anders Grönqvist.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons