Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jagar sitt 20:e SM-guld

Annons

Så pass upp Sundbyberg. Leksand mönstrar ett minst lika slagkraftigt lag som förra året.

En av landets mest meriterade spelare, landslagspitchern Petter Vesterlund, tar nya tag efter en segdragen axelskada.

Storväxte Dean Lindberg blir ett tillskott som naturlig första baseman, och kommer fjolårets spelande tränare Donovan Warrecker i slutet av maj, kan mycket väl guldregnet åter falla söder om Siljan framåt hösten.

Väljer sedan Rättviks lands- lagsmän Håkan Börjes och Magnus Höglund att dra på sig Leksandströjan, så ser det riktigt bra ut (se artikel på sidan 25).

3-1-vinstenihöstasmot "Sumpan" var en stark insats. Magnus Jönsson tror att det kan bli samma finallag i år, men varnar för ännu hårdare motstånd.

- Sumpan har förstärkt.

Magnus Jönsson menar att Leksand blir minst lika bra som förra året. Speciellt med tanke på alla juniorer som knackar på A-lagsdörren. Erik Sjörs-Hultén, Robin Magusson och inte minst Tobbe Bornström, som bedöms som väldigt lovande.

- Det finns en hel skock yngre killar som står på gränsen. En del av dem fanns med i laget redan förra året. Det är upp till dem själva att visa vad de kan.

Ett 20:e SM- guld finns alltså inom räckhåll men Magnus Jönsson ser även fram mot Europacupspelet på hemmaplan veckan före midsommar. Då gäller det att lotsa Leksand upp i A-poolen.

Fakta | Premiär- omgången 2005

Lördag: Skövde-Leksand, Skövde- Leksand, Oskarshamn-Karlskoga, Oskarshamn-Karlskoga, Sundbyberg-Tranås, Sundbyberg-Tranås

Söndag: Skövde-Leksand, Oskarshamn-Karlskoga, Sundbyberg- Tranås

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons