Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ger Ornäs bredd

Annons

Det som förenar dem båda, förutom en plats i startelvan, är att duon har samma älskvärda inställning till fotboll. Ett liv utanför ämnet existerar inte för någon av dem.

Marie Arnberg är ett unikum. För att inte tala om hennes meritlista. Fotbollskarriären inleddes som elvaåring i Brage. Sedan har det rullat på. Dels som landslagsspelare åren 1980 till 1982, dels som vinnare av Svenska cupen med Älvsjö säsongen 91/92. På 2000-talet har hon varit med om att föra upp Ornäs i Allsvenskan och agerat som spelande tränare i Kvarnsvedens damlag.

Som nybliven mamma till Michelle, tio månader, gör nu Marie comeback i Ornäs. Tala om "Stålmormor".

- Egentligen hade jag varvat ner. Men min man, Hasse, menade att det skulle vara kul för mig att vara med i Ornäs, berättar Marie Arnberg och fortsätter:

- Även mina barn, Hanna och Alex, drev på om att jag skulle spela i Ornäs. Och utan familjens stöd hade det aldrig gått.

Vad driver dig att fortsätta?

- Jag älskar fotboll, svarar Marie snabbt.

Vilka är dina bästa egenskaper som spelare?

- Jag är stark i huvudspelet. Rutinen ger mig fördelar och jag har märkt att de unga spelarna uppskattar även en gammal tacka, berättar hon och skrattar gott.

Petra Larsson är en av ungdomarna som uppskattar Marie. Det skiljer 27 år mellan Petra och Marie, men det är ingenting som bekymrar Petra.

- Marie är en stark spelare med bra rutin. Hon är bra att ha med i laget och hon är duktig på att peppa alla, berömmer Petra.

Vad tycker då Marie om Petra?

- Petra är en ödmjuk och fin tjej. Hon är stark för sin ålder, har en fin blick för spelet och förmågan att skjuta i steget, beskriver hon.

Petra gör sin tredje A-lagssäsong i Ornäs och så här långt efterliknar hon Marie en hel del. Ung och talangfull och redan uppmärksammad i landslagssammanhang.

- Jag var på landslagsläger för F16 i mars, berättar Petra.

Vilka är dina bästa egenskaper som spelare?

- Jag är stark och har bra fysik och rätt så bra målsinne, svarar hon lite blygt, innan hon ödmjukt tillägger:

- Men jag är ung och har mycket att lära ännu.

Räkna med att "evighetsmaskinen" Marie Arnberg har en del att lära ut.

Till glädje för Petra och Ornäs.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons