Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drar söderut

Annons

Kenneth finns redan en bra bit på väg till Grekland. Han befinner sig i Skodas hemstad, Prag.

- Men på torsdag ska vi börja testa i Grekland, berättar Tina. Sen kör vi faktiskt en egen "shake down" på söndag, innan det blir dags för träning igen måndag till onsdag.

För Kenneth handlar det om välkända vägar som tävlingen ska gå på.

- Visserligen säger arrangörerna att 35 procent av bansträckningen är ny i år, jämfört med i fjol. Men många av de nya dragningarna har varit med förr, och Kenneth har ju kört rallyt i tio år, så han har nog hunnit med de flesta varianterna, menar Tina.

Annars lär väl också Kenneths och Tinas märkeskamrat Stig Blomqvist kunna berätta ett och annat om banorna - han vann rallyt redan 1984.

Akropolisrallyt är ett varmt, dammigt och stenigt rally.

- Mycket sten, säger Tina. Så risken för punkteringar och att man slår sönder något är stor. Men det är krokiga och smala vägar, och det brukar Kenneth gilla.

Någon målsättning att vinna rallyt har väl egentligen inte Skodateamet.

- Vi måste vara realister, säger Tina. Bilen går bra. Mycket

bra. Men det är ingen vinnarbil. Just nu kör vi i två divisioner. Peugeot, Ford och Subaru slåss om toppoängen. Vi, Mitsubishi och Hyundai får slåss om fjärdeplatsen.

- Kan vi hålla Mitsubishi och Hyundai bakom oss, är vi mycket nöjda.

Totalt fyra "svenska" team blir med i Akropolisrallyt. Skoda låter även Stig Blomqvist köra. Dessutom finns Thomas Rådström på plats - i en Citroen. Fjärde svenske föraren är Daniel Carlsson, som i sin Ford Puma satsar på att försöka förbättra den sjundeplats han har i juniorvärldscupen.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons