Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blågula åkarna hade en svart dag

Annons

När Anders Södergren, Johan Olsson, Mats Larsson och Jörgen Brink saknades på grund av sjukdom, var det märkbart glest med svenska åkare i startlistan.

Ett bevis på den dåliga svenska bredden på de längre distanserna.

- Ja, när de övriga svenska OS-åkarna är sjuka och inte kan starta så blir det så här. Vi har en tunn trupp, menar också Fredriksson.

Fredriksson var uppe i täten på det första varvet av skejtdelen, men när det drog ihop sig till ett avgörande låg han för långt bak i fältet för att ha något med slutstriden att göra.

- Sista varvet blev dåligt för mig, jag fick ingen bra rygg att gå bakom. Det handlar mycket om att få rätt position när det blir så här tätt och jämnt, säger Fredriksson.

Niklas Karlsson, IFK Mora, gjorde en mycket bra klassisk del och låg fyra efter halva loppet. Men redan i bytet till skejtskidor tappade han många placeringar och rasade till slut ner till en 42:a plats.

- Jag har inte kört någon skiathlontävling i år, så jag var lite ovan med skidbytet. Sedan vet jag ju att jag är stark klassiskt, men att jag tappar i den fria stilen, säger Niklas Karlsson.

Niklas klubbkompis i IFK Mora, Rickard Andreasson, slutade 47:a och Håkan Löfström, Falun-Borlänge, 61:a.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons