Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De backar inte för utmaningar

Annons

Dalalaget Team Kajaktiv står återigen på startlinjen med favorittrycket på sig.

Kanotisten Patrik Svensson ska paddla förstasträckan som består av 25 km fors och slätvatten paddling, och han väntar sig en tuff uppgift.

- Paddelsträckan kommer i år att bli den mest krävande hittills. Vattenståndet är lågt, vilket gör forsarna grunda med mycket sten och tekniskt svår paddling. Själv känner jag mig i bra form och har som mål att vinna första sträckan, säger Patrik.

Jonas Birgersson har hand om lagets löpsträcka. Han ska ta sig upp på Åreskutans topp, en stigning på 1000 meter och en totallängd på 1,5 mil.

- Löpsträckan är fysiskt tuff på grund av den stora stigningen, men den kan bli ännu tuffare beroende på vädret. Två gånger tidigare har jag sprungit vilse på toppen på grund av tjock dimma och tappat tid. I år ska det förhoppningsvis gå bättre. Löpstyrkan är bättre än den varit på många år, säger Jonas.

Sista delen av tävlingen blir en uppgift för Stefan Carlsson. Han ska cykla de 35 km som återstår av tävlingen.

MTB-sträckan är den som fäller avgörandet under tävlingen.

- Mountainbiketerrängen på baksidan av Åreskutan inbjuder egentligen inte till cykelåkning i första hand utan mer till det som längdskidåkarna ägnar sig åt under försäsongen: myrlöpning. Efter ett antal år vet jag nu var löppartierna är belägna och struntar där helt från att ens försöka cykla och sparar på så sätt en hel del tid jämfört många konkurrenter, säger Stefan.

Mer läsning

Annons