Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DBS unga visade vägen

Annons

- En skön seger och väldigt roligt att det lossnade spelmässigt i tredje serien, säger en nöjd Henrik Ericsson.

Lika nöjd är Henriks par spel-ande kamrat, Andreas Karlsson, som blev poängbäst i hemmalaget med 968 poäng.

- Det kändes att vi kunde spela ut ordentligt i samband med den tredje serien. Innan dess hade vi det tungt i de två första serierna, menar Andreas.

Henrik och Andreas fina spel i tredje serien, gav de övriga DBS-spelarna en glöd som i slutändan resulterade i en matchavgörande 5-0-seger och totalt 12-3. Känslan var dock en annan i de två inledande serierna. Då var Sigma från Upplands Väsby med i matchen och stretade emot bra.

- Det kändes lite trögt redan från start. I första serien stod det och vägde ett tag, men vi ryckte upp oss och vann till slut med 4-1. Då kändes det att vi låg rätt i matchen, säger Börje Ericsson, spelande lagledare i DBS.

Sigma bjöd upp till bra kamp även i andra matchserien. Det blev jämnt och tufft, men Borlängelaget visade att de är starka hemma och vann med 3-2.

- Vid ledning 7-3, kändes det att det skulle bli svårt för dem att ta in på oss. Vi hade vårat spel och har varit starka på hemmaplan under hela säsongen, säger Börje.

Gårdagens seger innebär i praktiken att DBS spelar i den allsvenska serien även nästa säsong. De övriga lagen kommer att möta varandra och det är till fördel för Domnarvet.

Seriespelet för DBS avslutas med en riktig derbymatch i den avslutande omgången om två veckor. Då kommer Ludvika BK på besök i Maserhallen.

DBS-SIGMA 16-4 (4-1, 3-2, 5-0, 4-1)

Resultat, DBS: Andreas Karlsson 968, Tomas Zetterström 891, Börje Ericsson 865, Tommy Törnblom 856, Samuel Tigerstrand 826, Leif Jansson 803, Henrik Ericsson 648, Fredrik Larsson 670, Anders Nisser 340.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons