Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darvell sjuk - missade cuptävling

Annons

Jens Westergren, Falu CK, blev bäste dalaåkare på femte plats vid Ymerracet. Tävlingen var den tredje deltävlingen i Sverigecupen i cross country.

Westergren var slagen med 4,40 av totalledaren Magnus Palmberg, OK Hammaren, som vann med 31 sekunder före Daniel Eriksson, Trosa-Vagnhärad.

-För en gångs skull fick jag en bra start, men sedan var jag för snäll och släppte flera åkare förbi mig, säger Westergren, och suckar.

-Mot slutet fick jag sedan jaga intensivt för att ta en placering bland de fem bästa.

Nu siktar Westergren på nästa mål:

-På onsdag kör jag för första gången ett tempo-SM på landsväg. Men framför allt är vi alla elitåkare i Falu CK inriktade på att hjälpa Marcus Ljungqvist till ett nytt SM-guld på midsommarafton.

-Vi kommer sälja oss dyrt.

Anders Haritz, Borlänge, gjorde sitt bästa lopp för säsongen och blev sexa, 16 sekunder efter Westergren.

Oturligt nog drabbades Lars Bleckur, IK Jarl, av en punktering på det andra av fem varv. Han lagade dock punkteringen, fortsatte och tog sig i mål på 14:e plats.

Största hoppet stod annars till Falu CK:s Magnus Darvell, men en förkylning satte stopp för hans start.

-En halvtimme före start var jag ute och provåkte banan, men kände med en gång att jag inte hade ork och kapacitet för att kunna hävda mig, säger han.

I juniorklassen vann Mattias Nilsson, Falun, med elva sekunder mot Niklas Gustavsson, Kvänum.

- Jag kommer köra båda loppen vid landsvägs-SM på Sollerön. Det blir årsdebut för min del på landsväg, men jag hoppas kunna ta medalj, säger Nilsson.

Nu leder Nilsson cupen totalt, 25 poäng före Gustavsson. Fyra totalt ligger Mattias Wengelin, Natén, som bröt i går på grund av ryggont.

IK Jarls Erika Edvardsson hade en strulig dag. Först blev cykeln stulen. Trots att hon fick tävla på en ovan cykel, storasyster Angelicas, vann hon med hela 1,01 i F13-14-klassen.

På samma cykel blev sedan Angelica tvåa i damjuniorklassen, slagen av norskan Kine Steen-Holst. Därmed gick norskan förbi Angelica i cupen, som dock bara är fyra poäng efter totalt.

Nästa deltävling skulle arrangerats i Ånnaboda den 2 juli, men Örebroklubben har hoppat av. Finner inte Svenska Cykelförbundet någon ersättningstävling kommande vecka, blir Långa Lugnet i Falun den sista deltävlingen i svenska cupen.

THURE PETERSON

Mer läsning

Annons