Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Där satt den!

Annons

En segergest som passade fint efter en sanslöst flott segeruppvisning. Talang Sund dundrade runt travovalen i ett ursinnigt tempo och landade i mål på topptiden 13,9! med bilstart över kort distans.

En seger som garanterat gladde även hästens tränare, Fredrik Linder, åsyna vittne från stallbacksposition.

- En skön seger. Jag var dock lite osäker på om Anton skulle ha täckning för den snabba öppningen, kommenterade Fredrik Linder.

Den fyraårige sonen till Viking Kronos gjorde sin andra start för året, men att redan nu vara mogen denna topptid bådar gott.

Anton laddade direkt från start och tog över ledningen efter ett halvvarv. Första 500 öppnades efter 1.12 och första varvet efter 1.13. För tufft trodde nog de flesta men Anton Eriksson hade inte överskattat sin hästs förmåga. Talang Sund spatserade, snudd på oberörd, fram till en smått överlägsen viktoria.

Tala om femstjärnig prestation. Den här fyraåringen blir hyperintressant att följa i år.

- Jag kommer nog att prova Talang Sund i fler kortlopp framöver. Möjligen provar jag i V75 på Umåker sista april, avslöjade en uppåt Linder.

Imponerade igen gjorde även hemmahästen King One. Den här gången med Leif Witasp i sulkyn, som ersatte Kajsa Frick som befinner sig på semester i Dominikanska Republiken.

Trots ett tungt lopp utvändigt om ledande Crown Sea, avgjorde "Kingen" i en snabb avslutning. Därmed påbörjade King One en ny segerrad, som ju senast bröts i V75 efter tre raka dessförinnan.

Treårige Marechal Aubiose var en trevlig debutant som visade bra uppfattning direkt. Amatörtränaren Ola Ekström har således återigen plockat fram en talangfull unghäst som vi lär få anledning att återkomma till. I sulkyn satt välkörande Torbjörn Jansson.

En annan skicklig kusk är Solvallatränaren Roger Malmqvist som i dag i huvudsak agerar som catchdriver. Roger satte en dubbel när han tryckte in Solvallakollegerna Timo Nurmos, Kateri´s Winner, samt Patrik Olssons, My Teddy Bear.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons