Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danske Green blir leksing...

Annons

- Det ska bli jättetrevligt. Jag tycker att Leksand har ett spännande lag som har stor chans att spela upp sig till elitserien där de hör hemma, säger Morten Green, när tidningen når honom på telefon i en bil på väg från Danmark.

Han anslöt redan på måndagskvällen till laget som för närvarande är i Hedemora på ett tre dagar långt träningsläger.

Green var mer eller mindre klar för Leksand redan för några månader sedan. Villkoret var dock att klubben skulle hålla sig kvar i elitserien. Trots att Leksand nu förbereder sig för en säsong i allsvenskan väljer alltså Green dalaklubben framför en fortsättning i Modo.

- När det blev så fick jag tänka lite extra. Men jag ville vara säker på att komma till förening som verkligen skulle satsa på mig och där jag skulle kunna utveckla mig som hockeyspelare, förklarar Green.

Green kom till Leksand som artonåring där han spelade en säsong, 1999-2000. Det blev 40 matcher i Leksandströjan innan karriären gick vidare i Troja-Ljungby. Den senaste säsongen, i Modo, gjorde han 20 poäng på 50 matcher. På karriärens 110 allsvenska matcher har stått för imponerande 117 poäng.

Leksands sportchef Mikael Lundström är förstås väldigt nöjd över värvningen:

- Morten Green är en spelare som har stora kvaliteter i power- och boxplay. Han är definitivt en centerforward som vi kommer att ge mycket ansvar och som kommer att vara en central del i lagbygget.

Den unge talangen som Leksandspubliken fick stifta bekantskap med för sex år sedan har utvecklats mycket sedan dess.

- När jag kom var jag en utpräglat offensiv spelare, jag visste knappt att det fanns något spel bakom röda linjen. Nu har jag lärt mig den svenska modellen, säger han.

Återkomsten till Leksand innebär även att han får spela tillsammans med Peter Hirsch som han gjort många matcher tillsammans med i den danska landslagströjan och även en säsong tillsammans med i Modo.

- Det ska bli kul, vi känner varandra sedan vi var fem år gamla och vi har spelat tillsammans väldigt mycket.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons