Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniels ryck avgjorde

Annons

- Jag gillar den här tävlingen. Det är lagom långt och ett trevligt och enkelt arrangemang, sa Daniel och fick medhåll av tvåan Erik Desmeules från Falun och Dalregementet.

Dessa två stod en klass för sig och växlade tillsammans efter att ha averkat 350 meter i Nottjärns 20-gradiga vatten och elva kilometer på cykel.

Men vid växlingen till det avslutande löpmomentet på 2,1 kilometer stack Daniel iväg som ett skott och skaffade sig omgående ett försprång som han säkert försvarade under de två varven runt Nottjärn.

- Jag kom för långt efter Daniel från början. Det gick inte att ta igen, konstaterade Erik, som har två tidigare segrar i Notgårdsloppet.

För Daniel har det varit en strulig säsong.

- Jag har problem med ett knä och har mest fått ägna mig åt motionslopp på cykel. Jag måste se till att få knäet opererat. Så här pass långt kan jag springa.

Erik Desmeules avverkade nyligen en så kallad Ironman-tävling i Schweiz och klarade sig igenom med stor möda.

- Det gick riktigt bra i simningen och cyklingen men under löpningen vände sig magen ut och in. Det var värmen som knäckte mig. Men jag tog mig i alla fall i mål.

Målet är att kunna vara med på Ironman på Hawaii.

- Dit vill jag också så småningom, hävdade Daniel Johansson.

Men först måste han få ordning på sitt knä.

Notgårdsloppet samlade som vanligt både elit och motionärer även om flera av de allra bästa dalatriathleterna inte ställde upp den här gången.

Mer läsning

Annons