Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel satsar på rött

Annons

Den är läckert röd och ger ett uppkäftigt och fräckt intryck i sin litenhet.

Det har tagit en intensiv månad att bygga upp bilen från grunden och med de modifieringar som reglementet i den nya JTCC-klassen tillåter.

När den lilla "Cittran" hämtades hos en bilhandlare i Karlstad var den helt i standardutförande.

- Det har varit stressigt. Eftersom vi har jobb allihopa, har vi fått ta till kvällar och helger, förklarar Daniel, som känner stor tacksamhet till Bosse Thiger, Stefan Nordlander, Per Nilsson, Jonas Bohlin och pappa Clemens, som sett till att bilen blivit klar.

- Och mamma Helena har gjort god mat åt oss, tillägger sonen.

Det har varit en helt ny erfarenhet att bygga en bil från början. Tidigare har Daniel kunnat hämta ut racingklara Volvo-bilar.

- Vi har fått göra om vissa detaljer, som inte passat från början, och jag har insett att nästan alla jobb tar längre tid än jag räknat med.

I racingversion har C2:an, som Citroên-modellen heter, cirka 140 hästkrafter och, som Daniel tror, en toppfart på 200 kilometer i timmen.

Sponsordekalerna är ännu inte påklistrade.

- Det gör vi på plats i Knutstorp.

En helt ny och oprövad bil, dessutom rattrostig efter att inte ha kört på ett och ett halvt år.

Inte konstigt att Daniel Andersson är lite spänd.

- Det är svårt att slappna av innan jag lärt känna bilen. Bromsarna nyper till direkt och fjädringen är hård, så det tar nog några varv innan jag vant mig.

- Jag har inga ambitioner alls i första tävlingen.

Men när den är avklarad har Daniel målsättningen att vara med i toppen på den nya serien, där märkena är många, men med det gemensamma att motorerna är på maximalt 1 600 kubik.

JTCC är en hängserie till den stora STCC-cirkusen och har identiskt tävlingsprogram.

Varje tävlingshelg ska två race avverkas. Placeringen på lördagen avgör söndagens start- position.

Det är en ganska brokig skara förare som lockats till den nya JTCC-serien, som inte har något med den gamla Volvo-mästerskapet att skaffa.

Här finns flera hoppfulla och orutinerade ungdomar, några mellan 25 och 30 år, samt den verklige veteranen - 51-årige Per Gustafsson från Huddinge.

Två tjejer tänker fajtas bland killarna. Det är Therese Svensson från Skåne och Morakullan Linda Danielsson.

Dalarna är för övrigt väl representerat i serien. Här finns, förutom Daniel och Linda, även Jonas Brinkemar och Marcus Ekström från Avesta, Joakim Ahlberg, Krylbo, Dick Lindqvist, Rättvik och Roger Eriksson, Dala Järna.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons