Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel och "Kotte" jagar poäng i Karlskoga

Annons

När tidningen får kontakt med Magnus sent på fredag eftermiddag är han på väg mot Karlskoga med en helt ny Honda CBR i bussen.

- Jag fick hem den med lastbil från Holland i tisdags. Jag och min teamkompis Peter Lindén besökte leverantören förra veckan men då var bara Peters maskin klar. Min skickades med lastbil, berättar "Kotte".

Den nya "hojen" har bland annat ett nytt och bättre tändsystem, som styr bränsleinsprutningen.

- Jag räknar med att få ut tre-fyra hästkrafter mer i mellanregistret, vilket betyder mycket på en teknisk bana som Gelleråsen, där man bromsar och accelererar mycket, förklarar Magnus.

Rapporterna beträffande den skadade armbågen är dock inte positiva:

- Nej, jag har vilat i tre veckor men det känns fortfarande inte bra och jag vet inte hur det kommer att kännas när jag ska börja träna i morgon.

Någon mer spruta kommer han inte att ta utan tänker linda den sargade armbågen hårt och hoppas att den ska stå pall för påfrestningarna.

Skadan har gjort att Magnus inte suttit på en motorcykel på tre veckor medan konkurrenterna både tränat och i vissa fall EM-tävlat.

Däremot är "Kotte" inte speciellt orolig över att sätta sig på en helt ny motorcykel:

- Den är inkörd och klar och jag kopierar bara de inställningar Peter (Lindén) gjort på sin maskin.

"Kotte"Granqvist känner att det är hög tid att börja plocka poäng för att ha något att hämta i totallistan i Veidec trophy, som hans klass numera heter.

- Därefter är det en månad till nästa deltävling och jag får väl i praktiken tälta på Gelleråsen för att få så mycket träningstid som möjligt, i år racingchaufför på heltid.

Daniel Andersson är redan på plats i Karlskoga när tidningen får ett snack med honom under fredagseftermiddagen.

Han ska i helgens två race på Gelleråsen försöka ta in på avståndet till Daniel Haglöf och Jimmy Johnsson, etta och tvåa i S60 Challenge-tabellen.

- Efter Mantorp fick jag en testchans för mig själv här i Karlskoga och den ägnade jag mycket åt att träna starter. Det är något som inte fungerat för mig hittills, påpekar Lernbo-killen.

Det har varit en del rabalder kring däcken bland förarna i S60 Challenge.

- Vi har en gemensam leverantör av däck men uppenbarligen har det varit si och så med kvalitén på däcken. Jag har haft dåligt fäste plus att det har snabbt blivit slitna.

- Men nu har han skaffat fram nya som ska hålla samma kvalité rakt igenom, förklarar Daniel.

Om Falkenberg ligger i topp så kommer Gelleråsen därefter när det gäller Daniel Andersson ranking av sina favoritbanor.

Poängställningen i S60 Challenge: 1) Daniel Haglöf 72 poäng, 2) Jimmy Johansson, 60, 3) Daniel Andersson 48, 4) Tommy Brink, 46, 5) Christer Lindholm, 42.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons