Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel kör för totalseger

Annons

Men det är stenhårt i toppen av STCC. Engström leder en poäng före Jan "Flash" Nilsson, som i sin tur har ytterligare en poäng ned till Roberto Colciago.

- Ja, det är verkligen jämnt. Men banan i Mantorp passar oss, så jag tror att vi har goda chanser att ta hem det här nu, sade Engström på väg hem från Falkenberg.

Han åkte till helgens tävlingar med målsättningen att ta två pallplatser. Han lyckades nästan.

- Jag är nöjd. Att det blev en fjärdeplats i det andra heatet spelade inte så stor roll eftersom Colciago körde av.

Engström tog det medvetet lugnt.

- Vi gjorde ett lite sämre depåstopp den här gången och kom ut efter Janne Lindblom. Jag gav mig aldrig på några omkörningsförsök. Jag visste att Janne gärna ville ha en pallplats och eftersom inte han kör om någon slutseger, så var nog han beredd att ta större risker än jag för att behålla sin placering.

- Jag körde ifrån honom efter depåstoppet och slog av på takten det sista varvet, säger Lindblom.

Janne noterade, precis som Engström, en tredje- och en fjärdeplats. Uppenbarligen var han inte det minsta tagen efter en otäck krasch i 220 kilometer i timmen på testpasset.

- Motorn rasade så det gick rakt fram och det var bara 40 minuter före kvalet skulle börja, så jag fick en dålig kvaltid, säger Lindblom.

Den tredje masen Tobias Johansson hade en strulig helg och tvingades bryta både heaten.

I S60 gick det som sagt hyfsat för Daniel Haglöf. Tillsammans med huvudkonkurrenterna Daniel Andersson och Mårten Sahlström har han nu bäddat för en final på Mantorp om två veckor som verkligen lever upp till innebörden av en final.

- Man får räkna bort tre tävlingar i sammandraget och ska vi tre ta bort våra tre sämsta leder Sahlström på 140 poäng medan jag har 139 och Andersson 138. På Mantorp är det två race och i det andra räknas poängen dubbelt, berättar Daniel Haglöf.

Mantorp är en av hans favoritbanor och när S60 körde där senast kom Daniel Haglöf tvåa i det första racet och vann det andra.

- Gör jag om det så är det klart, säger han.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons