Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel i en annorlunda roll

Annons

Särskilt roligt tyckte man nog att det var om man valde att följa Daniel Olsson som agerade skrällkusk och var den bidragande orsaken till att det så småningom blev utdelning på fyra rätt på V5-spelet.

Rommetränaren har segerångan ordentligt uppe för dagen och den här kvällen valde han att bara köra amatörtränade hästar. Minst sagt med gott resultat!

Spelade man 20 kronor vinnare på Daniel i samtliga lopp han körde under kvällen kunde man traska hem med hyggliga 1 200 kronor i vinst.

Gävlehästen Giant Goofy hade inte varit bland de tre främsta någonsin innan gårdagens start.

I Daniels händer blev han plötsligt gåvillig värre. Trots ett lopp utvändigt om ledaren vann han säkert till slut. Drygt 20 gånger pengarna delades ut till anhängarna där.

Än värre var det med Älvgårdens Freddy i sjätte loppet som gav drygt 45 gånger. Från ett tillägg var Olsson snabbt med på noterna och övertog ledningen efter ett halvvarv. När man så smått började fundera på hur länge han skulle hålla, stegade han bara undan till karriärens andra seger. Det var första gången Daniel satt upp bakom Värmlandshästen och man gör nog bäst i att passa herr Olsson framöver.

Hemmatränaren Hans R Strömberg hade några fina chanser på förhand. En seger blev resultatet av kvällens övningar.

Det var kapable Come Dancing som haft problem med skador det senaste året, men nu var fit for fight igen.

Trots ett lopp utvändigt om ledaren var han bara bäst över upploppet. Fler segrar väntar om han får hålla sig fräsch!

Orsaamatören Rolf Jansson har ett fint resultat i sulkyn. I fjol körde han ett lopp som han vann.

I år har han suttit upp vid fem tillfällen och segerdefilerat i två. Båda gångerna med egenägda Viva La Vie. I går var det dock en hel del tur med i bilden.

Först galopperade hästen i en återkallad start. När det blev "allvar" kunde Rolf dock sända stoet direkt till ledningen och även om det blev lite stumma ben till slut, så höll hon undan.

Det är fin härstamning i den här fyraårsdamen och lär hon sig bara att tygla det lite tuffa humöret, kan hon ha fina pengar att hämta framöver.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons