Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Haglöf visade klassen

Annons

Har ni hört den här förut?

Snabbast i kvalet, vinnare i det första racet och fantomuppkörning i det andra racet till en dubbelseger.

Daniel Haglöf visade än en gång vilken fantastisk förare han är när han tog säsongens tredje dubbelseger, denna gången på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.

Haglöf var återigen snabbast under kvalet och tog därmed sin sjätte poleposition av sju möjliga i år.

I det första racet fick Haglöf en bra start och kunde försvara ledningen under de viktiga första varven. Dock var han rejält uppvaktad av mästerskapstvåan Peter Hallèn.

- Det här var det tuffaste racet i år. Jag fick verkligen ta i för att hålla Peter bakom mig, han var riktigt snabb och var upp och stötte på mig vid ett par tillfällen, menar Haglöf.

Med omvänd startordning i söndagsracet startade Haglöf från åttonde ruta. Sin vana trogen gjorde han en bra start och tog sig upp på en femteplats redan under det första varvet.

Med halva racet kört hade Danne tagit sig upp på en andra plats när safetybilen kom ut på banan efter att Jimmy Johansson brakat av och demolerat sin bil.

Efter ett varv bakom safetybilen tappade ledande Clas Hoffsten sitt vänstra framhjul och vips var Haglöf i ledning. En ledning som han behöll hela vägen in i mål.

Inför avslutningen på Mantorp Park leder nu Haglöf mästerskapet med 33 poäng och har ett utmärkt läge att vinna totalt och därmed få chansen att köra en STCC-Volvo i den danska finalen vilket är priset för vinnaren i S60-Challenge.

- Utgångsläget inför finalen är väldigt bra, nu ska vi bara knyta ihop det också. Det är dubbla poäng i finalen så det är ändå 80 poäng kvar att fightas om, menar Danne.

Tungt för Engström

u Motgångarna fortsätter för Säters Tomas Engström när den näst sista deltävlingen i årets STCC kördes utanför Karlskoga.

En fjortonde plats i det första heatet följdes upp av en tionde plats i det andra.

- En riktig skithelg, summerar Tomas Engström.

Vann det första racet gjorde Robert Dahlgren, Volvo före Richard Göransson, BMW och Tommy Rustad, Opel.

Engström kom i mål som tionde man i det andra racet.

- Inte alls vad man räknat med. Den här säsongen har inte gått vår väg, säger han.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons